Tgrt Haber

Hamas'tan İsrail'e tehdit: 'Halkımız hedef alınırsa sivil rehineler infaz edilecek'

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
09 Ekim 2023 20:35 - Güncelleme : 09 Ekim 2023 20:47
Hamas'tan İsrail'e tehdit: 'Halkımız hedef alınırsa sivil rehineler infaz edilecek'

İsrail Başbakanı Netanyahu, Hamas'ın saldırısına karşı verecekleri tepki ile "Ortadoğu'yu değiştireceklerini söylerken Hamas'tan çok sert açıklama geldi. Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, "Halkımızın uyarı yapılmadan her bir hedef alınması, bir sivil rehinenin infazıyla karşılanacaktır" dedi.

İsrail, büyük savaşın 3. gününde 113 bin mültecinin yaşadığı Cibaliye kampına baskın düzenledi. Çok sayıda Filistinli hayatını kaybederken  İsrail Savunma Bakanı Gallant, Gazze'nin "tamamen kuşatılacağını" söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da yaptığı açıklamada, "İsrail'in Filistinli silahlı kişilerce gerçekleştirilen benzeri görülmemiş çok yönlü saldırıya verdiği tepkinin "Orta Doğu'yu değiştireceğini" söyledi.

'HALKIMIZIN HEDEF ALINMASI REHİNELERİN İNFAZIYLA KARŞILANACAK'

İsrail'in saldırılarına karşı Hamas​'tan çok sert açıklama geldi. Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, düşmanın insanlığın dilinden anlamadığını ve onlara anladıkları dilden hitap edeceklerini belirterek, "Halkımızın uyarı yapılmadan her bir hedef alınması, bir sivil rehinenin infazıyla karşılanacaktır" dedi.

Hamas'tan İsrail'e tehdit: 'Halkımız hedef alınırsa sivil rehineler infaz edilecek'

'ANLADIKLARI DİLDEN HİTAP EDECEĞİZ'

Dini ve askeri ahlaka inandıklarını belirten Ubeyde, "Dinimizin esirlerin korunması yönündeki talimatlarına da inanıyoruz, ancak düşman insanlığın dilini anlamadığı için ona anladığı dilden hitap edeceğiz. Siyonistlerin halkımıza karşı işlediği faşist suçlara son verme kararı aldık" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU? 

Filistin​ ve İsrail arasındaki çatışmalar, Hamas'ın başlattığı saldırılar sonrasında şiddetlendi. Çok sayıda İsrailli asker ve sivil esir alındı, her iki taraftan da büyük can kaybı ve yaralanmalar yaşandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılarda 91'i çocuk, 61'i kadın olmak üzere 493 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 2.751 kişinin yaralandığını açıkladı.

Hamas'ın İsrail'e düzenlediği saldırılar sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 700'e yükseldi.

İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi​'ne son günlerde düzenlediği saldırılarda 159 konutun tamamen yıkıldığını ve 1.210 konutun kısmen hasar gördüğünü rapor etti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...