Tgrt Haber

Hamas'tan uluslararası topluma tepki: Alnınızda kara bir leke var

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
10 Kasım 2023 22:34 - Güncelleme : 11 Kasım 2023 00:06

Bir ayı geçen Hamas-İsrail arasındaki çatışmalarda İsrail ordusu sivilleri hedef almaya devam ediyor. Son olarak İsrail, kuzeydeki saldırılardan kaçarak güneye giden sivilleri hedef aldı. Hamas kanlı saldırıyı "uluslararası toplumun alnında kara bir leke" olarak nitelendirdi. 

Hamas​'ın Telegram hesabından yapılan açıklamaya göre, İsrail'in kuzeydeki Filistinlilere yönelik şiddetli saldırılarına maruz kalan bölge sakinlerinin, güneydeki yerlere göç etme çabaları sırasında Salahaddin Caddesi üzerindeki saldırı ve El-Burak Okulu'nun hedef alınması kınadı. 

Açıklamada, İsrail'in güneye giden sivilleri hedef alması "faşist bir suç" şeklinde nitelendirilerek, sığınmacılara yönelik bu katliamların, uluslararası toplum için bir utanç olduğu kaydedildi.

"50'DEN FAZLA ŞEHİT VAR" 

Filistinli vatandaşların bu 'faşist' saldırıda yenilmeyeceği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

İşgalcinin (Salahaddin Caddesi ve El-Burak Okulu) bu katliamlarında 50'den fazla şehit var. İşgalcinin dünyanın gözü önünde daha fazla suç işlemeye devam etmesi, uluslararası toplum ve insanlığın alnında kara bir lekedir. 

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığından, saldırılardaki ölü sayısıyla ilgili henüz açıklama yapılmadı. 

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı, "İsrail işgal güçlerinin, Gazze Vadisi yakınlarında Gazze Şeridi​'nin güneyine giden yerinden edilmiş sivilleri hedef alması sonucu ölenlerin ve yaralananların olduğunu" bildirmişti. 

İsrail, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki 1 milyondan fazla kişinin tahliye edilmesi çağrısı yapmış ve yerinden edilenlerin geçişi için "güvenlik koridorları" bulunduğunu öne sürmüştü. 

Filistinli yetkililer ise Gazze Şeridi'nde güvenlik koridoru veya güvenli bir alanın bulunmadığını, İsrail ordusunun siviller ve hastaneler dahil olmak üzere saldırılarını sürdürdüğünü duyurmuştu. 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...