Tgrt Haber

Son dakika! Hamburg Havalimanı'nda panik! Silahlı şahıs çocuğunu rehin aldı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
05 Kasım 2023 08:21 - Güncelleme : 05 Kasım 2023 09:05

Son dakika haberi... Almanya'nın Hamburg Havalimanı'nda bir kişi aracıyla bariyerleri kırıp aprona daldı. Havaya ateş açan saldırgan elindeki molotofkokteylleri ile yangın çıkartmaya çalışırken 4 yaşındaki kendi çocuğunu da rehin aldı.

Almanya'nın Hamburg Havalimanı'nda rehine krizi yaşanıyor. Aracıyla bariyerleri kırıp aprona dalan bir şahıs​, havaya ateş açtıktan sonra elindeki molotof kokteyleri ile yangın çıkartmaya çalıştı. Saldırgan​ araçtaki 4 yaşındaki çocuğunu da rehin aldı. Havalimanı uçuş trafiğine kapatılırken gerginlik devam ediyor. 

POLİZ İKNA ETMEYE ÇALIŞIYOR

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre havalimanına yerel saat ile 20.00 sıralarında araıyla gelen saldırgan bariyerleri kırıp, apron bölülmüne girdi.

Havaya iki el ateş açan saldırgan, molotofkokteylleri ile yangın çıkartmaya çalıştı. Daha sonra aracını tarifeli bir uçağın altına park eden şahıs, otomobilin içindeki 4 yaşındaki çocuğunu da rehin aldı.

Olaya ilişkin bilgi veren Federal Polis Sözcüsü Thomas Gerbert, saldırganın iki yanan şişeyi arabadan dışarı atarak, yangın çıkartmaya çalıştığını ancak havaalanı itfaiyesinin şişeleri söndürmeyi başardığı bildirdi.

Daha sonra federal polis ve eyalet polisi saldırganın bulunduğu aracın etrafını sararken, özel kuvvetlerin saldırganı ikna etmeye çalıştığı belirtildi.

KARISI İHBAR ETMİŞ

Diğer yandan saldırganın karısının olaydan kısa süre önce eyalet polisine çocuk kaçırma olayı ile ilgili ihbarda bulunduğu ortaya çıktı.

Federal polis tedbir nedeniyle şu anda kalkış ve iniş mümkün olmadığını açıkladı. Bazı uçuşların güzergahı değiştirildi, bazı uçuşlar da iptal edildi.

Olay ile ilgili, 6 kalkış ve 21 iniş ile yaklaşık 3200 yolcu etkilendi. Hamburg polisi rehine olayının sonlandırılması için çabalarını sürdürüyor.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...