Tgrt Haber

Hamza Yusuf, İskoçya'nın ilk Müslüman başbakanı oldu

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
28 Mart 2023 17:37 - Güncelleme : 28 Mart 2023 18:48
Hamza Yusuf, İskoçya'nın ilk Müslüman başbakanı oldu

Son dakika haberi: İskoç Ulusal Partisinin yeni lideri Hamza Yusuf, parlamentodaki oylamanın ardından İskoçya'nın ilk Müslüman başbakanı oldu.

İskoçya​ Bölgesel Başbakanı ve SNP Genel Başkanı Nicola Sturgeon'ın hem başbakanlıktan hem de parti genel başkanlığından istifası sonrası başlayan liderlik yarışını dün Hamza Yusuf'un kazanmasının ardından İskoçya Parlamentosunda oylama yapıldı.

Pakistan asıllı Müslüman Hamza Yusuf, parlamentoda yapılan oylamada 71 oyla mecliste çoğunluğu elde etti. Böylece Hamza Yusuf, yeni İskoçya Bölgesel Başbakanı oldu.

İskoç Ulusal Partisi'nde İletişim Direktörlüğü yaptı. 2011'de Glasgow'dan İskoç Parlamentosu'na seçildi. 26 yaşında İskoç Parlamentosu'na seçilen en genç isim oldu.

BATI AVRUPA'NIN İLK MÜSLÜMAN LİDERİ

2012'de Uluslararası Kalkınma Bakanı olarak atanan Hamza Yusuf, İskoç Hükümetine bakanlık görevine getirilen ilk Müslüman oldu.

Yusuf, Adalet, Ulaştırma ve Avrupa Bakanlığı görevlerinde de bulundu. Hamza Yusuf, 2021'den bu yana da Sağlık ve Sosyal Hizmet Bakanı olarak görev yapıyordu.

İskoçya'nın ve Batı Avrupa'nın ilk Müslüman lideri olan Yusuf, İskoçya'nın bağımsızlığı için mücadeleyi sürdüreceğini belirtti ve “İskoçya'ya bağımsızlık getirecek ekip ve nesil biz olacağız." dedi. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...