Tgrt Haber

Hastane saldırısındaki ağır bilançonun nedeni belli oldu! Ceset torbası bitti...

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
18 Ekim 2023 17:04 - Güncelleme : 18 Ekim 2023 17:43
Hastane saldırısındaki ağır bilançonun nedeni belli oldu! Ceset torbası bitti...

İsrail'in dün geceki kanlı hastane saldırısının görgü tanıkları yaşananları anlattı. En az 471 kişinin hayatını kaybettiği saldırıdaki bilançoyu ağırlaştıran sebep de ortaya çıktı.

7 Ekim'de El-Kassam Tugayları'nın kapsamlı saldırısıyla başlayan İsrail-Hamas çatışmalarında dün önemli bir kırılma noktası yaşandı. Günlerdir Gazze Şeridi​'ni ağır bombardıman altında tutan İsrail, bu kez bir savaş suçuna imza atarak bir hastaneyi hedef aldı.

"GÜVENLİ" BULDUKLARI İÇİN ORADALARDI

İsrail’in yaralı yüzlerce Filstinlinin zor şartlarda sağlık hizmeti aldığı Baptist Hastanesi’ne, ABD yapımı roketle düzenlediği saldırı sonucu ilk belirlemelere göre 471 Filistinli​ hayatını kaybetti.

Saldırıdan sonra bölgeden gelen haber ve görüntüler yaşanan insanlık trajedisinin boyutunu gözler önüne sererken görgü tanıklarının ifadeleri de ağır kayıpların altındaki çarpıcı bir gerçeği ortaya çıkardı.

Gazze'den haber yapan gazeteci Hassan Asleeh, İsrail füzesiyle hayatını kaybedenlerin çoğunluğunun güvenli olduğu düşüncesiyle hastane bahçesihne sığınan erkekler ve çocuklar olduğunu belirtti.

Al Jazeere'ya konuşan Asleeh, kadınlar ve bebeklerin hastanenin üst katlarında kaldığını, erkekler ve çocukların ise bahçede yattığını, füzenin de bu bölgeyi isabet aldığnı belirtti.

Asleeh, "Kadınlar ve bebekler hastane binalarının üst katlarında uyuyorlardı. Yani öldürülenlerin çoğu, hastane arazisinde dışarıda uyuyan çocuklar ve erkeklerdi" dedi.

AMELİYAT ESNASINDA TAVAN ÇÖKTÜ

Patlama meydana geldiğinde hastaları tedavi eden Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) adlı tıbbi yardım kuruluşundan doktor Ghassan Abu Sittah ise gördüklerini şöyle aktardı: "Hastanede ameliyat yapıyorduk. Güçlü bir patlama oldu ve ameliyathanenin tavanı çöktü. Her şey korkunçtu. Ölü sayısı daha da artacaktır" dedi.

GAZZE'DE CESET TORBASI TÜKENDİ

Diğer yandan İngiliz gazetenin Gazze'deki gözlemcilere dayandırdığı haberine göre ceset torbaları tükendi ve hastanedeki yerleri dolduran cansız bedenlerin başka malzemelerle kapatılması gerekiyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...