Tgrt Haber

Hastanenin önünde sivil avı! İsrail savaş suçundan vazgeçmiyor

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
06 Şubat 2024 15:03 - Güncelleme : 06 Şubat 2024 15:03

İsrail ordusu, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan ve kuşatmaya aldığı Nasır Hastanesi'nin kapısının önüne çıkan Filistinlilerin üzerine ateş açtı. 

İsrail, Gazze​'ye yönelik saldırılarına 123 gündür devam ederken sivilleri hedef almaktan vazgeçmedi. Gazze'nin güneyinde bulunan Han Yunus​ kentinde kuşatma altındaki Nasır Hastanesi'nin kapısının önündeki caddeye çıkan Filistinlilerin üzerine ateş açıldı.

Hastanenin önünde sivil avı! İsrail savaş suçundan vazgeçmiyor - 1. Resim

İsrail keskin nişancıları bölgedeki sivillerin dışarı çıkmasına izin vermezken merminin isabet ettiği ve yaralanan Filistinlilere müdahale edilmesini de engelledi.

Hastanenin önünde sivil avı! İsrail savaş suçundan vazgeçmiyor - 2. Resim

Yaşananları aktaran gazeteci İsrail, keskin nişancılarının hedefi olduğunu ancak giydiği çelik yeleğin kendisini koruduğunu aktardı. Görüntülerde sivillerin canlarını kurtarmak için nasıl koşarak kaçtığı görüldü.

Hastanenin önünde sivil avı! İsrail savaş suçundan vazgeçmiyor - 3. Resim

REFAH'A SALDIRILAR CAN KAYIPLARINI ARTIRACAK

Öte yandan Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde yoğunlaşan çatışmaların büyük çapta sivil kayıplarına neden olabileceğini belirterek, "Bunu önlemek için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız." dedi. Laerke, İsrail'in saldırıları altındaki Refah kentindeki duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Refah'a yönelik karadan saldırılar neticesinde yaşanabilecek olumsuzluklara ilişkin uyarıda bulunan Laerke, uluslararası insancıl hukuk uyarınca, yoğun nüfuslu bölgelerin ayrım gözetmeksizin bombalanmasının "savaş suçu" anlamına gelebileceğini vurguladı.

Hastanenin önünde sivil avı! İsrail savaş suçundan vazgeçmiyor - 4. Resim

Laerke, "Açık konuşmak gerekirse, bu durumda Refah'ta yoğunlaşan çatışmalar büyük çapta sivil can kaybına neden olabilir. Bunu önlemek için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...