Tgrt Haber

Hastaneyi ABD'nin yolladığı MK-84 ile vurdular: Uzman isim 'Netanyahu yalan söylüyor' diyerek açıkladı

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
18 Ekim 2023 01:30 - Güncelleme : 18 Ekim 2023 01:38
Hastaneyi ABD'nin yolladığı MK-84 ile vurdular: Uzman isim 'Netanyahu yalan söylüyor' diyerek açıkladı

İsrail'in, sivillerin sığındığı ve tedavi gördüğü hastaneyi bombalaması sonucu en az 500 kişi hayatını kaybetti. İsrail Başbakanı Netanyahu, saldırıyı kendilerinin değil Hamas'ın yaptığını öne sürdü. Güvenlik Politikaları Uzmanı Burak Yıldırım, görüntülerdeki patlamaya sebep olan mühimmatın ABD yapımı MK-84 bombası olduğunu söyledi. İsrail'e desteğini açıklayan ABD, geçtiğimiz günlerde binlerce MK-84 bombasını İsrail'e yollamıştı.

İsrail ordusu, 7 Ekim'den beri devam eden çatışmalarda Gazze Şeridi​'ne yönelik saldırılarını sürdürüyor.  Aralarında dün akşam saatlerinde (17 Ekim) Türk gazetecilerin de bulunduğu basın mensuplarını roketle hedef alan İsrail, dakikalar sonra da Gazze'de bir hastaneyi bombaladı. En az 500 sivil hayatını kaybederken yüzlerce kişi yaralandı.

İSRAİL HASTANE SALDIRISINI REDDETTİ

Sivillerin hedef alınması tüm dünyada büyük tepkiye yol açarken İsrail Başbakanı Netanyahu​, saldırıyı kendilerinin değil Hamas​'ın yaptığını öne sürdü.

UZMAN İSİM AÇIKLADI: DÜŞEN BOMBA ABD'NİN YOLLADIĞI MK84

Güvenlik Politikaları Uzmanı Burak Yıldırım ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, görüntülerdeki patlamaya sebep olacak en muhtemel mühimmatın MK-84 bombası olduğunu söyledi.

Netanyahu'nun çok büyük ihtimalle yalan söylediğini belirten Yıldırım, "Konunun Hamas’ı aklamakla ilgisi yok. İsrail kendini temize çekmek istiyorsa uluslararası uzman bir heyet hemen bölgeye intikal edip soruşturma başlatabilir" dedi.

Hastaneyi ABD'nin yolladığı MK-84 ile vurdular: Uzman isim 'Netanyahu yalan söylüyor' diyerek açıkladı

BOMBA ABD TARAFINDAN TESLİM EDİLMİŞTİ

MK-84 bombası, geçtiğimiz günlerde ABD tarafından işgalci güçlere teslim edilmişti. MK84 bombası, 900 kg ağırlığında ve F-16 savaş uçakları ile atılabiliyor.

MK-84 ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

ABD yapımı bir bombadır. Mark 80 serisinin en büyüğüdür. Büyük binaları, fabrikaları, güç merkezleri, köprüleri, yer altı sığınakları ve uçak hangarları MK-84 serisi bombaların temel hedefleridir.

F-16'ların mühimmatları arasındaki en iri cephanelerdendir.

MK-84 bombası 15.2 m genişliğinde ve 11 m derinliğinde bir krater oluşturabilir. 380 mm metali delebilen bu bombanın tahrip çapı da 336 metredir.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...