Tgrt Haber

Kamu personeli hava kirliliğini azaltmak için evden çalışacak

21 Ağustos 2023 17:02 - Güncelleme : 21 Ağustos 2023 17:10
Kamu personeli hava kirliliğini azaltmak için evden çalışacak

Endonezya’nın başkenti Cakarta'da kamu personeli, hava kirliliğinin önüne geçilmesi adına alınan tedbirler kapsamında evden çalışacak.

Dünya genelindeki en büyük çevresel sorunlarından birisi şüphesiz hava kirliliği​. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, hava kirliliği yılda 7 milyon kişinin ölümüne neden oluyor. Dünya genelindeki birçok büyükşehir, hava kirliliği sorunuyla karşı karşıya. Pekin, Yeni Delhi, Meksiko City, İstanbul, Sao Paulo ve Cakarta gibi şehirler, hava kirliliği seviyelerinin yüksek olduğu ve bu durumun insan sağlığı üzerinde ciddi etkilere neden olduğu şehirlerden bazıları. Her ülke farklı önlem alırken Endonezya​'dan ise 'evden çalışma' modeli geldi. 

Bloomberg’in haberine göre, Cakarta'nın Geçici Valisi Heru Budi Hartono'nun talimatıyla getirilen uygulama kapsamında kamu personeli, şehirdeki hava kirliliğini önlemek adına evden çalışacak.

DENETLEME YAPILACAK

Kamu personelinin yarısı, bugünden itibaren 2 ay boyunca, yüzde 25'i ise önümüzdeki aydan 21 Ekim'e kadar evden mesai yapacak.Personelin, gereksiz yere evlerinden ayrılmalarını engellemek adına denetleme getirileceği bildirildi.

ÇEVRE KİRLİLİĞİ VERGİSİ DE GELEBİLİR

Söz konusu kararın, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo​'nun son haftalarda yaşadığı yoğun öksürük krizlerinin sebebi olarak gösterilen başkentteki hava kirliliğinin önüne geçmek adına alındığı belirtildi.

Yetkililer, başkenti saran kirli havanın, 5-7 Eylül’de yapılacak Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Zirvesi'ne gölge düşürmesinden endişe ediyor.

Hükümet, çevre kirliliği vergisi getirmeyi ve fabrikalarda denetimi artırmayı planlıyor.

10 milyon nüfusa sahip başkent Cakarta, hava kalitesi şirketi olan IQAir tarafından hava kirliliği en yüksek şehir olarak seçilmişti. 

Kaynak: AA
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...