Tgrt Haber

Hawaii küle döndü! Biden'ın tavrına tepki yağdı

15 Ağustos 2023 12:57 - Güncelleme : 15 Ağustos 2023 14:40
Hawaii küle döndü! Biden'ın tavrına tepki yağdı

ABD’nin Hawaii eyaletine bağlı Maui Adası’nda 1 haftadır süren orman yangınları nedeniyle ölenlerin sayısı 99’a yükseldi. Bölge, tarihinin en büyük felaketini yaşarken ABD Başkanı Biden'ın tatili yaptığı bir açıklama adada öfke patlamalarına yol açtı!

ABD’nin Hawaii​ eyaleti tarihininin en büyük felaketiyle boğuşmaya devam ediyor. Eyalete bağlı Maui Adası’ndaki orman yangınlarında doğadaki tahribatın yanı sıra can kaybı da artıyor. Yaklaşık 1 haftadır devam eden ve adanın tarihi tatil beldesi Lahaina​'nın büyük bir bölümünü yok eden yangınlarda hayatını kaybedenlerin sayısı 99’a yükseldi.

İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesinin devam ettiği belirtilirken, kadavra köpeklerinin de arama çalışmalarına katılmasıyla kayda alınan can kaybı sayısının da yükselmesi bekleniyor.

BIDEN'DAN SKANDAL TAVIR

Ancak bölgede büyük trajedi yaşanırken ve adadan kötü haberler de gelmeye devam ederken ABD Başkanı Joe Biden​'dan tepki çeken bir açıklama geldi. Maui'deki durumun sorulmasının ardından Biden'ın cevabı, "Yorum yok" oldu. Biden'ın pazar günü yaptığı bu açıklamanın yankıları sürerken ABD Başkanı sadece birkaç saat sonra sahildeki evinin yakınında bisiklet sürerken muhabirlerin sorusu üzerine "Bakıyoruz" demekle yetindi.

Biden'ın bir kez daha tepkilerin odağı olurken eski Hawaii kongre üyesi Mark Kaniela Ing, Green New Deal Network direktörü Biden'ın kriz ile mücadelede yetersiz kaldığını belirtti. Ing, Biden'ın orman yangınları​ hakkında yorum yapmamasını "Şoke edici" olarak nitelendirdi.

Teksas temsilcisi Wesley Hunt Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Biden'ı hedef alan şu ifadelere yer verdi: "Hawaii ABD'nin bir parçası değil miydi? Nasıl olur da Başkan'ın söyleyecek bir şeyi olmaz. Milyonlarca Amerikalının karşı karşıya olduğu mücadeleden daha fazla zamanını güneş kremi sürmek için harcayan bir kumdan lider tarafından yönetilen, düşüşte olan bir Milletiz."

"İNSANLAR ÖLÜRKEN TATİL YAPIYOR"

Kongre üyesi Bob Good, Biden'ın sahilde güneşlendiği anlara ait bir fotoğrafı şu notla paylaştı, "Hawaii'deki Amerikalıların sevdikleri insanlar ölürken ve evlerini kaybederlerken, Joe Biden sahilde tatil yapıyor."

Georgia temsilcisi Marjorie Taylor Greene, "Joe Biden: Ukrayna'ya daha fazla milyarlar gönderin! Maui için yorum yok" dedi. Maui Adası’nda salı günü başlayan orman yangınları Dora Kasırgası'nın etkisiyle giderek yayılırken, 14 binden fazla turist tahliye edilmişti.

ABD Başkanı Joe Biden, Hawaii’yi afet bölgesi ilan etmiş, böylece adaya federal düzeyde yardımın önü açılmıştı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...