Tgrt Haber

Hawaii'de köpekbalığı saldırısı! Kıyıya yaralı çıkarılsa da hayata tutunamadı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı, CNN International
01 Ocak 2024 11:40 - Güncelleme : 01 Ocak 2024 11:40
Hawaii'de köpekbalığı saldırısı! Kıyıya yaralı çıkarılsa da hayata tutunamadı

ABD'nin Hawaii eyaletine bağlı Maui açıklarında, köpekbalığı saldırısı ölümle sonuçlandı. 39 yaşındaki adam, saldırının ardından yaralı olarak jet ski ile kıyıya çıkarılsa da hayata tutunamadı.

Bir sörfçü, Maui Adası'nın kuzeyinde köpekbalığı saldırısına upradı. Polis, saldırıdan yaralı kurtarılan 39 yaşındaki sörfçünün jet skiyle kıyıya çıkarıldığını bildirdi. İlk müdahale kıyıda yapıldı ardından ise Maui Memorial Tıp Merkezi'ne acil olarak kaldırılan adam aldığı yaralar nedeniyle hayatını kaybetti.

Polis, adamın daha sonra aldığı yaralar nedeniyle öldüğünü söyledi. Yetkililer, "ailesine geniş aile ve arkadaşlarına haber verme fırsatı vermek için" kimliğini 24 saat gizlediklerini söyledi.

EKİM-ARALIK AYLARINA DİKKAT!

Hawaii​ Toprak ve Doğal Kaynaklar Departmanı'nın bir parçası olan Su Kaynakları Bölümü'ne göre araştırmacılar, Ekim'den Aralık ayına kadar Hawaii'de köpekbalığı ısırığı olasılığının daha yüksek olduğunu fark ettiklerini belirttileri

Köpekbalığı saldırıları, özellikle ölümcül olanları nadirdir: CNN International'ın haberine göre, köpekbalıkları kışkırtılmamış saldırılarda yılda ortalama beş kişiyi öldürmektedir. Uluslararası Köpekbalığı Saldırı Dosyasına göre etobur balıklardan birinin ölümcül saldırısına uğrama ihtimali 4 milyonda 1'den azdır. Uzmanlar,  köpekbalığı ısırıklarının çoğunu, özellikle görüş mesafesinin düşük olduğu sularda, kimlik karışıklığı vakalarına bağlıyor.

Hawaii'de köpekbalığı saldırısı! Kıyıya yaralı çıkarılsa da hayata tutunamadı

Kayıtlara göre, Hawaii'deki son ölümcül köpekbalığı karşılaşması, 8 Aralık 2022'de Maui açıklarında bir şnorkelcinin öldürülmesiyle meydana geldi.

Kaynak: Anadolu Ajansı, CNN International

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...