Tgrt Haber

Hayalet uçağın sır perdesi aralanıyor! F-16 pilotu bile gördüklerine inanamadı

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: New York Post
06 Haziran 2023 13:20 - Güncelleme : 06 Haziran 2023 13:33
Hayalet uçağın sır perdesi aralanıyor! F-16 pilotu bile gördüklerine inanamadı

ABD'de düşen ve pilot dahil 4 kişinin ölümüne neden olan 'hayalet uçağın' üzerindeki sır perdesi kalkıyor. 

ABD​'nin Virginia​ kentinde düşen ve 4 kişinin ölümüne neden olan 'hayalet uçağa' ilişkin dikkat çeken detaylar ortaya çıktı.  Pazar günü ABD'nin başkenti Washington DC'de duyulan patlama sesi büyük bir paniğe sebep oldu. İlk etapta patlama sesinin tatbikat sırasındaki bir uçuştan değil yasak bölgeyi ihlal eden Cessna Citation tipi küçük uçağın düşmesinden kaynaklandığını açıklandı. Küçük  uçağın otopilotta olması ve yetkililerin pilotla temas kuramaması nedeni ile ABD medyasında 'hayalet uçak' olarak tanımlandı. 

New York Post gazetesinde yer alan habere göre, ABD Savunma Bakanlığı özel uçağı saptadıktan sonra hemen operasyona başladı ve Andrews Hava üssü'nden F-16​ savaş uçaklarını havalandırdı. Kuzey Amerika Havacılık ve Uzay Savunma Komutanlığı'ndan (NORAD)yapılan açıklamaya göre, uçağın pilotu ile hiçbir şekilde iletişim kurulamayınca F-16 pilotlarından biri kokpite bakıp ne olduğunu anlamak için uçağın yanına kadar gitti.  Kokpit penceresinden içeri bakan NORAD pilotu, küçük uçağın pilotunun yere devrildiğini ve bilinçsiz olarak yattığını gördü.

BASINÇ DÜŞÜNCE BİLİNÇLERİNİ KAYBETMİŞ OLABİLİRLER

Havacılık uzmanları, uçak içinde bulunan3 yolcu ve pilotun basınç düşmesi nedeni ile bilinçlerini kaybetmiş olabileceklerini öne sürülüyor. Pilottaki uçak yakıtı bitince ormanlık alana düştü ve uçaktaki herkes hayatını kaybetti.

JETLER SÜPERSONİK HIZDA UÇTU

New York Post'un habere göre, yetkililer pilotsuz uçağı saptadıklarında o kadar acil karar vermek zorunda kaldılar ki jetlerin süpersonik hızlarda uçmasına izin vererek bölgedeki sakinleri sarsan ses patlamalarına göz yumdular.  Bugün ABD medyasında kazada hayatını kaybeden anne ve bebeğin fotoğrafları yayımlanırken kazanın ön raporunun 10 gün içinde çıkacağı belirtildi.

Kaynak: New York Post

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...