Tgrt Haber

Hayati tehlikenin farkındaydı! Wagner lideri Prigojin'in ölmeden önce son görüntüleri

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
31 Ağustos 2023 14:47 - Güncelleme : 31 Ağustos 2023 15:09

Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeni Prigojin'in ölmeden 3-4 gün önce kaydettiği görüntüler gün yüzüne çıktı. Hayati tehlikesinin farkında olduğuna dair sözleri dikkat çekti.

Moskova​ yakınlarında 23 Ağustos tarihinde şüpheli bir şekilde düşen uçakta hayatını kaybeden Rus paralı asker grubu Wagner​'in lideri Yevgeni Prigojin'e ait yeni görüntüler ortaya çıktı. Sosyal medyada kısa sürede yayılan görüntüler Prigojin'in hareket halindeki bir araçta çekildiği görüldü.

Prigojin, videoda, “Yaşayıp yaşamadığımı ve nasıl olduğumu merak edenler için şu anda 2023 yılının Ağustos ayında, hafta sonundayız ve ben Afrika’dayım. Beni yok etmeyi düşünen ve ne kadar kazandığımı tartışan insanlar için söylüyorum, hayatımda her şey yolunda.'' diyor.

Wagner lideri, videonun sonunda bir de kameraya el sallıyor...

Hayati tehlikenin farkındaydı! Wagner lideri Prigojin'in ölmeden önce son görüntüleri

Paylaşılan görüntülerde yaşam tehlikesinin farkında olduğu anlaşılan Prigojin’in gün olarak 'hafta sonu'nu söylemesi dikkate alındığında 23 Ağustos Çarşamba günü uçak kazasında ölen Wagner liderinin videosunun yalnızca 3-4 gün önce çekilmiş olabileceği tahmin ediliyor.

PRİGOJİN'İN ÖLÜMÜ

Wagner lideri Yevgeni Prigojin, 24 Haziran'da bazı askerleriyle beraber Kremlin'e başkaldırı olarak Moskova'ya ilerledi. Kısa ömürlü isyan Belarus lideri Alesksandr Lukaşenko'nun araya girmesiyle son buldu. Rus lider Putin  ve Wagner lideri Prigojin'in anlaşmaya vardığı açıklandı. İsyanın üzerinden 2 ay geçtikten sonra Prigojin'in içinde olduğu söylenen özel jet, Moskova yakınlarında şüpheli bir şekilde yere çakıldı.

Yevgeni Prigojin, röportajının devamında ise havadayken parçalarına ayrılan bir uçaktan şu şekilde bahsediyor

Jetin içinde bulunan 10 kişinin de öldüğü açıklandı, Prigojin de bu kişilerden biriydi... Wagner liderinin ölümünün ardından tüm gözler Putin'e döndü. Kremlin, Prigojin'in ölümünün bir suikast olduğu iddialarını reddetti. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...