Tgrt Haber

Yahudi yerleşimci hem işgal etti hem de 600 bin dolar istedi: Evi gasp edilen Filistinli TGRT Haber'de

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
13 Kasım 2023 20:10 - Güncelleme : 13 Kasım 2023 20:32

Tel Aviv'de Yahudi yerleşimciler tarafından evinden zorla çıkartılan Yakup Bakırcı, Doğu Kudüs'teki Şuafat Mülteci kampına yerleştirildi. Bakırcı, Tel Aviv'e son gidişinde evini işgal eden Yahudi yerleşimciyle karşılaştı. Evi gasp eden adam ise daireyi geri vermek karşılığında Yakup Bakırcı'dan tam 600 bin dolar istedi. Bakırcı, İsrail'in baskılarından dolayı TGRT Haber muhabiri Emre Diner'e açıklama yapmaktan korktuğunu söyledi.

Filistinlilere baskılarını artıran Yahudi yerleşimciler​, evleri de istila etmeye başladı. Ailesiyle birlikte İsrail'in başkenti Tel Aviv​'in Yafa bölgesinde yaşayan Yakup Bakırcı, Yahudi yerleşimciler tarafından evlerinden zorla çıkartıldı.

Doğu Kudüs​'teki Şuafat Mülteci kampına yerleştirilen Bakırcı, gasp edilen hayatını mülteci kampında küçük bir elektrikçi dükkânından elde ettiği kazançla sürdürüyor.

Yıllar önce zorla çıkarıldığı evine bakmaya giden Bakırcı, son gidişinde evini işgal eden Yahudi yerleşimciyle de karşılaştı.

EVİ GERİ VERMEK İÇİN 600 BİN DOLAR İSTEDİ

Evi gasp eden adam ise büyük bir pişkinlik örneği göstererek daireyi geri vermek karşılığında Yakup Bakırcı'dan 600 bin dolar istedi. İsrail'in baskılarından korkan Bakırcı, konuyla ilgili yorum yapmaktan çekindi.

Mülteci kampında zor günler geçiren Bakırcı, yıllar önce işgal edilen evine geri döneceği günün hayaliyle yaşıyor.

YAHUDİ YERLEŞİMCİ TERÖRÜ ARTIYOR

İsrail, Gazze'de katliama yol açan saldırılar düzenlerken silahlandırdıkları Yahudi yerleşimciler de Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlileri tehdit ediyor.

Filistinlilere son bir ay içinde 400’den saldırı gerçekleştiren Yahudi yerleşimciler, bu saldırılarda en az 9 Filistinliyi öldürdü.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 2022 sonunda işbaşına gelen koalisyon hükümetinde aşırı sağcı Bezalel Smotrich ve Itamar Ben-Gvir gibi isimlerin kritik görevlere getirilmesiyle bu saldırılar daha da arttı.

Filistinlilere yönelik ırkçı, ayrımcı eylem ve söylemleriyle tanınan her iki Bakan da uluslararası hukuka aykırı bu yerleşimlerde yaşıyor ve Yahudi yerleşimcileri şiddete teşvik etmeleriyle hatta bu şiddet eylemlerine bizzat katılmalarıyla tanınıyor.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...