Tgrt Haber

Her sivili 'terörist' sayabiliriz! İsrail insan avına yeni kılıf buldu! Önce çarşıyı sonra kafeyi vurdu! 

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
22 Ekim 2023 22:30 - Güncelleme : 22 Ekim 2023 23:27

İsrail, dünyanın gözünün içine baka baka sivil cinayetlerine devam ediyor. Gece, önce Nuseyrat'taki çarşıyı bombalayan İsrail ordusu, ardından Han Yusuf'taki bir kafeyi hedef aldı. Sadece bu iki saldırıda en az 25 kişi ölürken, onlarca Filistinli yaralandı. Gazze'ye havadan bildiri atan İsrail uçakları, şehirden ayrılmayan sivilleri "terörist işbirlikçisi sayıp hedef alabileceğini" açıklayarak aralıksız sürdürdüğü insan avına yeni kılıf uydurdu. Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden, Filistin'de hayatını kaybeden masum sivillere dikkat çekip, İsrail'e savaş yasalarına uyması çağrısında bulundu. İşte bölgeden son gelişmeler...

İsrail, Hamas​'ın 7 Ekim'deki saldırısının ardından Gazze​'ye yönelik başlattığı orantasız bombardıman tüm dehşetiyle sürüyor. Geçen hafta tüm dünyada büyük bir infiale neden olan, yüzlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği hastane saldırısının ardından, İsrail ordusu gelen tepkilere aldırış etmeden sivillere yönelik cinayetlerine devam ediyor.

ÖNCE ÇARŞIYI, SONRA KAFEYİ VURDU

İsrail'in saldırısı altında 16. güne giren Gazze​'nin çeşitli bölgelerine savaş uçakları ve topçu ateşiyle saldırılar sürdü. Füzelerle, abluka altındaki şehirde adeta taş üstünde taş bırakmayan İsrail ordusu, dün gece de sivilleri toplu gördüğü yerleri hedef aldı.

 İsrail ordusu gelen tepkilere aldırış etmeden sivillere yönelik cinayetlerine devam ediyor.

İsrail savaş uçakları, önce Gazze​'deki Nuseyrat Mülteci Kampı'nı bombaladı. Hava saldırısında ateşlenen füzelerin bölgedeki bir pazar alanına isabet ettiğini aktaran Filistin​ İçişleri Bakanlığı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, "İşgal güçlerinin uçaklarının Nuseyrat pazarına düzenlediği saldırıda şehitler ve çok sayıda yaralılar var" denildi.

Yerel basında yer alan haberlerde ise iki füzenin atıldığı saldırıda en az 13 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı, can kaybının artabileceği belirtildi.

İsrail ordusu daha sonra da  Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde El-Celal Caddesi'ndeki bir kafeyi hedef aldı. Saldırıda en az 12 kişi ölürken, çoğu ağır olmük üzere 17 kişi yaralandı.

İsrail ordusunun Gazze​'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'da bir eve düzenlediği saldırıda da çok sayıda Filistinli öldü ve yaralandı. İsrail ayrıca, Gazze​ kentinin güneybatısındaki Ez-Zeytun ve Şeyh Rıdvan mahallelerine saldırı düzenledi.

 İsrail ordusu gelen tepkilere aldırış etmeden sivillere yönelik cinayetlerine devam ediyor.

ARTIK HER SİVİLİ TERÖRİST SAYACAKLAR

Sivil cinayetlerine kılıf uydurmayı da ihmal etmeyen İsrail ordusu, Gazze​'den ayrılmayan sivilleri "teröristlerin işbirlikçisi" sayabileceğini ilan etti.

"Acil uyarı" başlığı içeren ve havadan Gazze​'nin kuzeyine atılan bildirilerde "Gazze​ Şeridi sakinlerine: Gazze​ Vadisi'nin kuzeyinde bulunmanız hayatınızı tehlikeye atmaktadır. Gazze​ Vadisi'nin güneyine gitmeyen ve kuzey bölgesini boşaltmamayı seçen herkes, terör örgütünün işbirlikçisi kabul edilebilir" ifadesi yer aldı.

Bölgeden son dakika gelişmeleri:

İSRAİL MISIR'I VURDU, CEVAP GECİKMEDİ

22.00 Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve Hollanda Başbakanı Rutte'nin destek için İsrail'e gideceği açıklandı.

21:23 Hamas​'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın Gazze​ Şeridi sınırını birkaç metre geçen İsrail askerlerini düşürdüğü pusuda 1 İsrail askeri hayatını kaybetti, 3 İsrail askeri de yaralandı.

21.02: İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant: Bir, iki ya da 3 ay sürer ama sonunda Hamas​ diye bir şey kalmayacak.

20.38: İsrail'e ait Heron İHA'lar Mısır sınırında keşif uçuşları gerçeklerdi.

20.12: ABD Başkanı Joe Biden'dan İsrail'e çağrı: Başbakan Netanyahu ve ben İsrail'in savaş yasalarına göre nasıl hareket etmesi gerektiğini tartıştık. Bu, savaşta sivilleri mümkün olan en iyi şekilde korumak anlamına geliyor. Yalnızca barış içinde yaşamak isteyen masum Filistinlileri göz ardı edemeyiz. Bu nedenle Gazze​'deki Filistinli sivillere yönelik ilk insani yardım sevkiyatı için anlaşma sağladım. İki devletli çözümden de vazgeçemeyiz.

19.54: Mısır Savunma Bakanlığı, İsrail ordusuna ait tankın ‘kasıtsız’ açtığı ateş sonucu bir sınır muhafızının hafif yaralandığını duyurdu. Mısır Ordu Sözcüsü Albay Garip Abdulhafız da olaya ilişkin yazılı açıklamasında, "Gazze Şeridi’nde devam eden çatışmalar esnasında sınırın karşı hattındaki bir İsrail tankından yanlışlıkla atılan top mermisi parçaları Mısır sınır gözetleme kulelerinden birine isabet etti" bilgisini paylaştı.

18.52 Gazze’deki Sağlık Bakanlığı: Hastanelere yakıt temin edilmemesi, 38’i çocuk 1100 böbrek yetmezliği hastasının hayatını tehdit edecektir.

18.31 İsrail ordusu, Kerem Şalom bölgesinde yanlışlıkla bir Mısır ordusuna ait karakolu vurduğunu duyurdu. Olayın araştırıldığı bildiren İsrail ordusu üzüntülerini bildirdi.

16.00: Gazze​ Şeridi’ne insani yardımların ulaştırılması için dün açılan ve ilk konvoy geçtikten sonra tekrar kapatılan Refah Sınır Kapısı’ndan bugün 17 tırlık ikinci konvoyun da geçtiği duyuruldu.

14.50: İsrail'in Gazze​ Şeridi'ne yönelik saldırılarında son 24 saatte çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 266 Filistinli öldürüldü.

13.00: İsrail, Gazze​'ye bağlı Han Yunus kentinde sivillerin kullandığı Birleşmiş Milletler'e ait bir okulu vurdu. Saldırıda çok sayıda ölü ve yaralının olduğu bildirildi.

YIKILAN CAMİ SAYISI 31'E ULAŞTI

11.00: Gazze​'deki Vakıflar Bakanlığı, İsrail'in camileri hedef alan saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yayımladı. İsrail'in 5 camiyi daha tamamen yıktığı belirtilen açıklamada, "İsrail'in, Gazze​'ye yönelik saldırılarının başından bu yana tamamen yıkılan camilerin sayısı 31'e yükseldi." ifadelerine yer verildi.

08.00: Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, İsrail-Filistin çatışmasında tüm tarafların jeopolitik değerlendirmeleri bir tarafa bırakarak kalıcı barış için uluslararası uzlaşmayı teşvik etmesi gerektiğini vurgulayarak, Filistin​ sorununda Arap ve İslam ülkelerinin meşru taleplerini desteklediklerini bildirdi.

07.50: İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ölen Filistinli sayısı 89'a yükseldi.

Her sivili 'terörist' sayabiliriz! İsrail insan avına yeni kılıf buldu! Önce çarşıyı sonra kafeyi vurdu! 

07.20: Japonya Dışişleri Bakanı Kamikawa Yoko, Filistin-İsrail krizinde "iki devletli çözümü" desteklemeyi sürdürdüğünü belirterek, "Japonya'nın Filistin​'e olan kararlılığı asla değişmeyecektir" dedi.

06.20: İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın Tubas kentine düzenlediği baskında 5 Filistinli yaralandı.

Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...