Tgrt Haber

Herson'daki liman ve tren istasyonu Rusların eline geçti

02 Mart 2022 09:43 - Güncelleme : 02 Mart 2022 11:38

Ukrayna'nın güneyindeki Herson şehrinde liman ve tren istasyonunun kontrolünün Rus ordusuna geçmesinin ardından Rusya Savunma Bakanlığı, şehri tamamen ele geçirdiklerini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı, liman ve tren istasyonunun ardından Herson'u ele geçirdiklerini duyurdu.

Ukrayna'da, Kırım'ın güneyinde bulunan Herson'un Belediye Başkanı İgor Kolıhayev, şehirdeki bazı bölgelerin Rus ordusunun kontolüne geçtiğini fakat şehrin direnmeye devam ettiğini açıklamıştı. Fakat son olarak Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Igor Konashenkov, Ukrayna'nın güneyindeki Herson kentinde tam kontrolün Ruslar tarafından sağlandığını duyurdu.

Belediye olarak hizmet vermeyi sürdürdüklerini belirten Kolıhayev, "Hepimiz çalışıyoruz. İşgalcilerin gitmesi ve hayatın devam etmesi için çabalıyoruz. Bu çok zor çünkü çatışmalar halen devam ediyor. Su elektrik var ancak tüm noktalarda değil. İnsanların bir kısmı sığınaklarda kalıyor" demişti.

Rusların şehri işgale devam ettiğini söyleyen Kolıhayev,son duruma ilişkin ise şunları anlatmıştı:

"Rus ordusu sokaklarımızda ilerlemeye devam ediyor. Tren istasyonunu ve limanı ele geçirdiler. Şehrimizde normal hayatın devam etmesi için gereken şartları bugün yarın nasıl sağlayacağımızla ilgili sorunlar var. Herson direnmeye devam ediyor.''

''ŞEHRİ TERK ETMEDİM''

Şehri terk ettiği iddialarının asılsız olduğunu açıklayan Kolıhayev, "Şehri terk ettiğimi söylüyorlar. Hayır terk etmedim. Yardımcılarımla beraber çalışma yerimdeyim. Benim vazifem çatışmalara rağmen şehrin temel ihtiyaçlarını karşılamak. Zorluklar var ancak çabalıyoruz. Sıcak su vermeye, ısınma ihtiyacını karşılamaya, yangınları söndürmeye devam ediyoruz. Zafer bizim olacak" açıklamalarında bulunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...