Tgrt Haber

Hindistan ABD'den 3 milyar dolara 31 İHA alacak

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
19 Haziran 2023 17:33 - Güncelleme : 19 Haziran 2023 17:34
Hindistan ABD'den 3 milyar dolara 31 İHA alacak

Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin 21 Haziran ABD ziyareti öncesinde ABD’den 3 milyar dolar değerindeki 31 insansız hava aracının (İHA) alınmasına onay verdiği bildirildi.

Nükleer güç bakımında ABD​, Rusya​ ve Çin​ gibi ülkelerle yarışan Hindistan​ ordusuyla ilgili yeni kararlar alıyor. Hindistan Savunma Tedarik Konseyi (DAC), Başbakan Narendra Modi’nin 21 Haziran’da ABD ziyareti öncesi kritik bir imza attığını belirtti. Modi, ABD’den 3 milyar dolar değerindeki 31 insansız hava aracının (İHA) alınmasına onay verdi.

Hindustan Times’ın haberine göre, Hindistan Savunma Bakanı Rajnath Singh başkanlığındaki Savunma Tedarik Konseyi, ülkenin deniz ve kara savunmasını güçlendirmek için tedarik edilecek 15 “MQ-9B SeaGuardian” ve 16 “MQ-9B SkyGuardian” insansız hava aracı alımı kararını onayladı.

JET MOTOR ÜRETİMİ DE GÜNDEMDE

Onay kararının, Modi’nin ABD ziyaretinden önce alınması dikkati çekti. Modi’nin ABD Başkanı Joe Biden ile yapacağı görüşmede tarafların Hindistan’da ortak jet motoru üretimini ve İHA alımını kapsayan anlaşmayı resmi olarak açıklaması bekleniyor.

Hindistan ABD'den 3 milyar dolara 31 İHA alacak

Alımına onay verilen 31 İHA’nın maliyetinin 3 milyar doları aşacağı kaydedildi.

ÜRETİMİN HİNDİSTAN'DA OLACAĞI ÖNERİSİ

İlk sevkiyatın 10 adetle sınırlandırılması öngörülürken teslimatın tarihi ise henüz bilinmiyor. Sonraki aşamada da dronlarda kullanılacak füze ve bombalar sevk edilecek.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...