Tgrt Haber

'Hindistan' tarihe karışacak! Gözler parlamentoya çevrildi...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
05 Eylül 2023 17:09 - Güncelleme : 05 Eylül 2023 17:22
'Hindistan' tarihe karışacak! Gözler parlamentoya çevrildi...

Hindistan'ın ismi değişecek mi? Ortaya atılan iddia dünya gündemine bomba gibi düştü. Hindistan'ın adının değiştirilip 'Bharat' olacağı ileri sürüldü.

Güney Asya’da bulunan, dünyanın en büyük yedinci coğrafi alanı ve en büyük ikinci nüfusuna sahip olan ülkesi olan Hindistan’nın adının değişeceği iddia edildi. Dünyanın gündemine bomba gibi düşen bu iddiaya göre; yeniden adlandırma kararı hükümet tarafından
parlamentoya sunulacağı öne sürüldü. 

İSİM DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN ARTAN BİR ÇAĞRI VAR

Hindistan’ın yeni isminin “Bharat” olacağı konuşulmaya başlandı. Anayasada hali hazırda "Hindistan, yani Bharat..." olarak söz ediliyor, ancak bunun yalnızca "Bharat" olarak değiştirilmesi yönünde giderek artan bir çağrı var.

HÜKÜMET KARAR GETİREBİLİR

Anayasanın değiştirilerek Hindistan​'ın adının Bharat olarak yeniden adlandırılması talebi yoğunlaştı ve kaynaklar, hükümetin Hindistan'ın yeniden adlandırılmasına yönelik bir karar getirebileceğini söyledi.

DAVETİYEDEKİ İSİM DİKKAT ÇEKTİ

G20 Devlet Başkanları ve bakanların katılacağı akşam yemeği davetinde de "Bharat Başkanı"ndan.... ifadesi yer aldı. Parlamentonun yakın zamanda gerçekleşen bir oturumu sırasında BJP Rajya Sabha Milletvekili Naresh Bansal, sömürge köleliğini simgelediğini öne sürerek 'Hindistan'ın Anayasadan çıkarılmasını talep etmişti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
MAS 5 Eylül 2023 22:23

Benzeri.

Sonraki Haber Yükleniyor...