Tgrt Haber

Kamera şakası değil dolandırıcılık: 1 ay boyunca tren saydılar

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
26 Aralık 2022 14:04 - Güncelleme : 26 Aralık 2022 14:11
Kamera şakası değil dolandırıcılık: 1 ay boyunca tren saydılar

Hindistan’da işe alınacakları vaadiyle dolandırılan 28 kişi 1 ay boyunca istasyona giriş-çıkış yapan trenleri saydı. Dolandırıcılara aynı zamanda 2 bin 800 dolar kaptıran Hindistanlıların haberi dünya kamuoyunda gündem oldu.

Hindistan’da Yeni Delhi Tren İstasyonu’ndaki bazı pozisyonlara getirilecekleri vaadiyle 28 kişi kamera şakasını andırmayacak şekilde dolandırıldı. Dolandırıcılara 2 bin 400 dolar kaptıran mağdurlar ayrıca ‘eğitim’ adı altında yaklaşık 1 ay boyunca her gün 8 saat istasyondaki trenleri saydı. Kandırılan işçilerden biri yaptığı açıklamada “Delhi’ye eğitim için gittik, bütün yaptığımız trenleri saymaktı. Bundan şüphelendik ama aracı olan kişi komşumuzun iyi bir arkadaşıydı. Şu an çok utanıyorum.” ifadelerini kullandı.

İŞ BULMA VAADİ İLE DOLANDIRICILIK

Yaşanan olay iş arayanlar arasında iletişimi sağlayan Subbuswamy isimli eski ordu görevlisinin polise şikayette bulunması üzerine aydınlatıldı. Subbuswamy, polise yaptığı başvuruda, kendisini “hükümet görevlisi” olarak tanıtan ve işsiz kişilere memuriyet sağlamak istediğini söyleyen Sivaraman isimli kişiye inandığını ve memleketi Tamil Nadu eyaletine bağlı Virudhunagar semtinden gelen kişilere iş bulmaları için yardım ettiğini belirtti.

Aracı Subbuswamy, dolandırıldığını sonradan fark ettiğini ve hemşerilerinden hiçbir zaman maddi çıkar elde etmediğini ifade etti.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...