Tgrt Haber

Hindistan'da hükümet sözünü tutmadı, protesto amacıyla binlerce sığır sokağa salındı

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: Anadolu Ajansı
28 Eylül 2022 11:42 - Güncelleme : 28 Eylül 2022 11:50
Hindistan'da hükümet sözünü tutmadı, protesto amacıyla binlerce sığır sokağa salındı

Hindistan'da 'yumrulu deri hastalığı' ile mücadele eden Gujarat eyaletinde, hükümetin hayır kurumlarının işlettiği ahırlara vadettiği fonu sağlamaması protestolara neden oldu. Protesto amacıyla salınan inekler devlet binaları etrafında dolaşırken trafikte aksamalar yaşandı.

Hindistan​'da yaklaşık 170 bin hayvanın hastalıktan etkilendiği tahmin edilirken Gujarat​ eyaletinde hükümetin hayır kurumları tarafından işletilen ahırlara vadettiği yardımı yapmaması üzerine, binlerce sığırprotesto​ amacıyla sokağa bırakıldı. BBC'nin haberine göre, protestocular, hükümeti, gerekli fonu sağlamadığı takdirde yaklaşan eyalet seçimlerini boykot etmekle tehdit etti.

TRAFİKTE SORUN ÇIKARTTI

Protesto amacıyla ahırlardan salınan ineklerin devlet binaları etrafında dolaştığı görüntüler, sosyal medyada viral oldu. Çok sayıda sığırın sokaklarda serbestçe dolaşması, eyalette trafik sorunlarına yol açtı.

Eyalet yönetiminin, bu yıl sığırların bakımı için 5 milyar rupi sağladığı bildirilirken ahır yöneticileri herhangi bir para almadıklarını ve hükümet tarafından "aldatılmış" hissettiklerini kaydetti.

'İDARİ KARIŞIKLIK'

Gujarat eyaleti Hayvancılık Bakanı yaptığı açıklamada, vadedilen yardımın "idari karışıklıklar" nedeniyle ertelendiğini ancak bir ya da iki gün içinde sorunun çözüme kavuşturulacağını aktardı.

Indian Express'te de yer alan haberde, 450 binden fazla hayvanın bulunduğu, hayır kurumları tarafından işletilen 1750 ahırdaki hayvanların serbest bırakılarak protesto için kullanıldığı belirtildi.

Gujarat, büyükbaşların ölümüne yol açan "yumrulu deri hastalığı" ile mücadele eden eyaletler arasında yer alıyor. Eyalette, 5 bin 800'den fazla sığırın telef olduğu bildirilirken yaklaşık 170 bin hayvanın hastalıktan etkilendiği tahmin ediliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...