Tgrt Haber

Hindistan'da sel iki evi yıktı: Çok sayıda kişi hayatını kaybetti

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
16 Eylül 2022 12:28 - Güncelleme : 16 Eylül 2022 12:35

Hindistan'ın Uttar Pradesh eyaletindeki şiddetli yağışlar, iki evin birden çökmesine neden oldu, yaşanan felakette 12 kişi hayatını kaybetti.

Hindistan'ın Uttar Pradesh​ eyaletinin Hazratganj bölgesinde etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle iki evde çökme meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ilk yardım ekibi sevk edildi. Eyalet Başbakan Yardımcısı Brijesh Pathak, 9 kişinin olay yerinde, 3 kişinin de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini açıkladı.

Pathak, son 24 saat içinde eyalet merkezi Lucknow'a "kuvvetli yağış​" kategorisine giren 35 milimetrelik yağış düştüğünü söyleyerek, bölgede okulların kapalı olacağını belirtti. Pathak, Lucknow'un 40 kilometre güneybatısındaki Unnao kasabasında da şiddetli yağmur nedeniyle bir evin çökmesi sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Hindistan'ın güneyindeki Bengaluru kentinde bu ay iki gün şiddetli yağış nedeniyle ev ve yollar sular altında kalmış, bölgede elektrik kesintileri yaşanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...