Tgrt Haber

Hindistan'da sel suları evleri yuttu: En az 60 ölü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
16 Ağustos 2023 14:51 - Güncelleme : 16 Ağustos 2023 15:07
Hindistan'da sel suları evleri yuttu: En az 60 ölü

Hindistan’da meydana gelen sel felaketinde her geçen saat bilanço ağırlaşıyor. Sel sularının yüzlerce evi yıktığı felakette en az 60 kişi hayatını kaybetti.

Hindistan’ın kuzeyindeki Himaçal Pradeş eyaletinde etkili olan şiddetli yağışların ardından sel​ felaketi meydana geldi. Bölgede felaketin ardından geçen her saat bilanço ağırlaşıyor.

700 YOL ULAŞIMA KAPANDI

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, sel ve toprak kaymaları nedeniyle en az 60 kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı. Üç otoyol da dahil olmak üzere yaklaşık 700 yol ulaşıma kapandı.

"İYİLEŞEMEYECEK YARALAR ALDIK"

Elektrik ve su kaynaklarında da büyük hasar meydana geldi. Eyalet Başbakanı Sukhvinder Singh Sukhu yaptığı açıklamada, “Eyaletimiz zorlu bir süreçten geçiyor ve son günlerde uzun süre iyileşemeyecek derecede yaralar aldık. Ancak biz halkın yanındayız ve onlara mümkün olan her türlü yardımı sağlayacağız” dedi.

SEL SULARI YÜZLERCE EVİ YUTTU 

Sel ve toprak kaymaları sonucu eyaletin başkenti Shimla’nın Krishna Nagar bölgesinde en az 8 ev yıkıldı. Mandi bölgesinde de toprak kayması sonucu zemini boşalan 2 katlı bir ev yerle bir oldu. Mandi’nin farklı noktasındaki tek katlı 3 ev de yıkıldı. Evlerin yıkıldığı anlar amatör kameralara yansıdı.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...