Tgrt Haber

Hindistan'daki sel felaketinde 120 kişi sırra kadem bastı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Hindustan Times
05 Ekim 2023 09:46 - Güncelleme : 05 Ekim 2023 10:01
Hindistan'daki sel felaketinde 120 kişi sırra kadem bastı

Hindistan'ın Sikkim eyaletinde sel nedeniyle sırra kadem basanların sayısı her geçen gün artıyor. Felakette 14 kişinin cansız bedenine ulaşılırken 23 askerin de aralarında olduğu 120 kişi kayboldu. 

Hindistan​'ın Sikkim eyaletinde şiddetli yağışlar sel​ felaketine neden oldu. İlk belirlemelere göre 14 kişi hayatını kaybetti, 23'ü asker 120 kişi ise bulunamadı. Hindustan Times'ın haberine göre, fet Yönetim Kurumu Genel Müdürü Prabhakar Rai, yerel saatle 22.00 sularında Lachen bölgesinde su seviyelerinin aniden yükseldiğini ve sel meydana geldiğini kaydetti.

Ordudan yapılan açıklamada, bölgede bulunan askeri kuruluştaki 23 askeri personelin selde kaybolduğu belirtildi.

İlk belirlemelere göre 14 kişi hayatını kaybetti, 23'ü asker 120 kişi ise bulunamadı.

BUZUL GÖLÜ TAŞTI

Öte yandan Bangladeş'te de bazı bölgeler için sel uyarısı yapıldı. Selin "buzul gölünün taşması" nedeniyle meydana geldiğini düşünen yetkililer, konuyu araştırıyor.

Batı Bengal eyaleti Başbakanı Mamata Banerjee, sele ilişkin yaptığı açıklamada, 10 bin kişinin bölgeden tahliye edildiğini ve eyaletin 9 farklı bölgesinde kurulan kamplara götürüldüğünü söyledi.

Kaynak: Hindustan Times

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...