Tgrt Haber

Hindistan'dan Kassam Tugayları’nın kripto para cüzdanına fon akışı

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: TGRT Haber
18 Ekim 2023 10:05 - Güncelleme : 18 Ekim 2023 11:36
Hindistan'dan Kassam Tugayları’nın kripto para cüzdanına fon akışı

ABD merkezli The Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin blockchain (blok zinciri) hareketleri ve blockchain grupları analistlerinin raporlarına dayandırdığına göre, Hamas, İslami Cihad Hareketi ve Hizbullah, Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e yönelik saldırısı öncesine kadar yıl boyunca kripto para transferleriyle ‘büyük paralar’ elde etti.

Hindistan​'dan Kassam Tugayları’nın kripto para​ cüzdanına fon akışı olduğu ortaya çıktı. Hindistan merkezli Business Today dergisine göre, Hindistan tarafından ülkedeki bir kripto para birimi cüzdanının karıştığı bir dolandırıcılık​ vakasına ilişkin resmi soruşturma başlatıldı. Söz konusu cüzdandan bazılarının ABD​, bazılarının Mısır’ın Giza şehri, bazılarının ise Batı Şeria’nın Ramallah şehrinde Kassam Tugayları’na ait olduğu belirtilirken, yaklaşık üç milyon rupinin (yaklaşık 36 bin dolar) yasa dışı olarak transfer edildiği ortaya çıktı.

Business Today, Hindistan’daki bir kripto para cüzdanından yapılan transferin, Kassam Tugayları’na ait kripto para cüzdanına geçmeden önce, birkaç cüzdan arasında aktarıldığını açıkladı. Hindistan’ın ilgili birimleri tarafından yürütülen soruşturmanın, İsrail’deki Terörün Finansmanıyla Mücadele Ulusal Ofisi tarafından yürütülen bir başka soruşturmayla kesiştiği aktarıldı. Business Today, Terörün Finansmanıyla Mücadele Ulusal Ofisi tarafından takip edilen kripto para cüzdanı sayısını ise belirtmedi.

HİZBULLAH'A 12 MİLYON DOLARLIK KRİPTO

Kripto para uzmanları, savaştan korktukları kadar kripto para birimleri piyasasının ABD ve İsrail’de yürütülen soruşturmalardan etkilenmesinden korkmuyor. Kripto para piyasasıyla ilgili haberlerin yer aldığı bir internet sitesine konuşan uzmanlar, Gazze savaşının yansımalarının Bitcoin gibi daha riskli kripto para birimleri üzerinde baskı oluşturduğunu aktardı.

WSJ (The Wall Street Journal), Hizbullah'ın kripto para cinsinden ne kadar para aldığını belirtmezken İslami Cihad Hareketi’nin 2021 yılındanbu yana Hizbullah’a 12 milyon dolar değerinde kripto para aktardığını bildirdi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...