Tgrt Haber

Hırvatistan’da Mig-21 savaş uçağı düştü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
06 Aralık 2022 17:55 - Güncelleme : 06 Aralık 2022 18:21
Hırvatistan’da Mig-21 savaş uçağı düştü

Hırvatistan'da Mig-21 tipi savaş uçağı, eğitim uçuşu gerçekleştirdiği sırada ormanlık alana düştü. Uçakta bulunan pilotlardan biriyle irtibat kurulurken diğeri için de arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Konya'da F-5 eğitim uçağı düşmüş, MSB'den yapılan açıklamada, uçağın kuş çarpması sonucu motorlarının durması nedeniyle kaza kırıma uğradığı ve pilotun atlayarak kurtulduğu bildirilmişti. Türkiye​'deki bu olayın ardından Hırvatistan​'dan da yine eğitim uçuşundan kullanılan bir savaş uçağının düştüğü haberi geldi

Ülkenin kuzeyindeki Viroviticko-Podravska bölgesi yakınlarında eğitim uçuşu gerçekleştiren Mig-21 tipi savaş uçağının ormanlık alana düştüğü bildirildi.

PİLOTLARDAN BİRİNE ULAŞILDI

Hırvatistan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, uçakta iki pilotun bulunduğu belirtilerek, pilotlardan biriyle irtibata geçildiği ve ikinci pilot için ise arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği kaydedildi

Açıklamada, sağlık ve güvenlik ekiplerinin de bölgede olduğu aktarıldı. Uçağın düşüş nedeni henüz bilinmiyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...