Tgrt Haber
CANLI ANLATIM

Hizbullah'ın İran'dan isteği ortalığı karıştırdı! İsrail saldırıları Lübnanlıları yerinden etti: Evlerinize dönmeyin!

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
25 Eylül 2024 09:35 - Güncelleme : 25 Eylül 2024 11:43

İsrail'in Lübnan'a hava saldırıları aralıksız devam ederken Hizbullah roketlerle karşılık vermeye devam ediyor. Son yılların en kapsamlı hava saldırısı en ölümcül olarak kayıtlara geçti. Saldırılarda 558 kişinin öldüğü, 1835 kişinin de yaralandığı belirtildi. Lübnan'ın güneyinden yüz binlerce insan kaçmaya başladı. ABD medyası, Hizbullah'ın İran'a 'doğrudan müdahale' ile saldırıya geçmesi talebinde bulunduğunu yazdı.

Canlı Anlatım Özeti
  • İSRAİL'DEN 'KAPSAMLI' HAVA SALDIRISI
  • TÜRKİYE'DEN LÜBNAN'A YARDIM ELİ
  • LÜBNAN'DA 'ACİL KAN BAĞIŞI' ÇAĞRISI
  • HİZBULLAH'IN ROKETLERİNE DEMİR KUBBE ENGELİ
  • İSRAİL'DEN LÜBNANLILARA UYARI: EVLERİNİZE DÖNMEYİN
  • HİZBULLAH İLK KEZ TEL AVİV'E FÜZE FIRLATTI
  • HİZBULLAH'TAN İRAN'A TEHLİKELİ ÇAĞRI
  • GÜNEYİ TERK EDENLERİ DE HEDEF ALDILAR

25.09.2024 11:36

İSRAİL'DEN 'KAPSAMLI' HAVA SALDIRISI

İsrail ordusu Lübnan​'ın güneyinin yanı sıra doğusunda yer alan Bekaa Vadisi'ne "kapsamlı" hava saldırıları düzenlediğini duyururken, Hizbullah​ da İsrail'in kuzeyine roket atışlarına devam ediyor.


25.09.2024 10:40

TÜRKİYE'DEN LÜBNAN'A YARDIM ELİ

Türkiye'den Lübnan’a yardım malzemelerinin bulunduğu Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait uçak Beyrut׳a indi. Yardım malzemelerinin bulunduğu uçak havalimanında, Lübnan Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad ve Türkiye’nin Beyrut​ Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy tarafından karşılandı.

Hizbullah'ın İran'dan isteği ortalığı karıştırdı! İsrail saldırıları Lübnanlıları yerinden etti: Evlerinize dönmeyin! - 1. Resim


25.09.2024 10:00

LÜBNAN'DA 'ACİL KAN BAĞIŞI' ÇAĞRISI

Lübnan Kızılhaç Örgütü, İsrail'in yoğun saldırıları altındaki ülkede halka acil kan bağışında bulunmaları çağrısı yaptı. Örgütün X hesabından yapılan paylaşımda, kan bağışında bulunabilme imkanı olanlardan derhal en yakın kan bağış merkezine gitmeleri istendi.


25.09.2024 09:38

HİZBULLAH'IN ROKETLERİNE DEMİR KUBBE ENGELİ

Lübnan'ın güneyinden İsrail'in kuzeyine bir dizi roket atıldı. Atılan roketler, İsrail'in kuzeyinde yer alan Karmel bölgesinden görüntülenirken, roketlerin bir kısmı İsrail hava savunma sistemi "demir kubbe" tarafından imha edildi.

Hizbullah'ın İran'dan isteği ortalığı karıştırdı! İsrail saldırıları Lübnanlıları yerinden etti: Evlerinize dönmeyin! - 2. Resim


25.09.2024 08:55

İSRAİL'DEN LÜBNANLILARA UYARI: EVLERİNİZE DÖNMEYİN

İsrail ordusu, iki günden beri havadan yoğun saldırılara maruz bıraktığı Lübnan’ın güneyinden göç edenlere "evlerinize geri dönmeyin" uyarısı yaptı.

Hizbullah'ın İran'dan isteği ortalığı karıştırdı! İsrail saldırıları Lübnanlıları yerinden etti: Evlerinize dönmeyin! - 1. Resim


25.09.2024 08:16

HİZBULLAH İLK KEZ TEL AVİV​'E FÜZE FIRLATTI

İsrail savaş uçakları, gece Lübnan'ın güney, doğu ve orta kesimlerindeki birçok beldeye hava saldırıları düzenleyip başkent Beyrut'un üzerinde ses duvarını aşarken, Hizbullah da 8 Ekim 2023'ten bu yana ilk defa Tel Aviv'e füze fırlattı.

Lübnan’daki Hizbullah, İsrail istihbarat teşkilatı "Mossad"ın Tel Aviv’deki karargahını balistik füzeyle vurduğunu açıklarken, İsrail füzenin engellendiğini bildirdi.


25.09.2024 08:00

HİZBULLAH'TAN İRAN'A TEHLİKELİ ÇAĞRI

ABD medyası, Hizbullah'ın İran'a 'doğrudan saldırı' için çağrıda bulunduğunu yazdı. Tahran yönetimi ise müdahaleden kaçındı. Bu durumda İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın BM Genel Kurulu için ABD'de olmasının da etkisi olduğu iddia edildi. Pezeşkiyan, New York'taki açıklamalarında, savaş isteyen tarafın İsrail olduğunu, İran'ı ise kışkırttığını fakat 'tuzağa' düşmeyeceklerini söyledi. 

İranlı lider, "İsrail'in elinde başka bir Gazze olmasına izin veremeyeceklerini" dile getirdi ve "Hizbullah bunu tek başına yapamaz. Hizbullah, Batılı ülkelerin, Avrupa ülkelerinin ve ABD'nin en gelişmiş silahlarla desteklediği bir rejime karşı tek başına duramaz." ifadelerini kullandı.

Hizbullah'ın İran'dan isteği ortalığı karıştırdı! İsrail saldırıları Lübnanlıları yerinden etti: Evlerinize dönmeyin! - 2. Resim

Haberde, İran'ın henüz Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesine karşılık harekete geçmediği de hatırlatıldı. Olası misilleme saldırısının bölgeyi daha da istikrarsızlaştıracağı, ABD'yi de çatışmaya çekeceği belirtildi.


25.09.2024 07:08

GÜNEYİ TERK EDENLERİ DE HEDEF ALDILAR

İsrail, Lübnan'ın güneyinde bulunan Ciye bölgesine hava saldırısı gerçekleştirdi. Ana yolda yer alan bölgenin, ülkenin güneyini terk edenlerin güzergahı olduğu belirtildi. İsrail ordusunun, Ciye'de bir depoyu da hedef aldığı ifade edildi. İsrail’in saldırısına maruz kalan Ciye bölgesi, Hizbullah’ın kalesi olarak anılan Dahiye bölgesine yakın konumda yer alıyor.

Hizbullah'ın İran'dan isteği ortalığı karıştırdı! İsrail saldırıları Lübnanlıları yerinden etti: Evlerinize dönmeyin! - 3. Resim


25.09.2024 06:04

BMGK LÜBNAN İÇİN TOPLANACAK

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), 1 hafta içinde ikinci kez Lübnan'daki gelişmeleri ele almak için acil oturumla toplanacak. Açılış konuşmasını Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres yapacak. Acil oturum, Fransa tarafından talep edildi. 

Hizbullah'ın İran'dan isteği ortalığı karıştırdı! İsrail saldırıları Lübnanlıları yerinden etti: Evlerinize dönmeyin! - 4. Resim

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Elif25 Eylül 2024 09:41

Bu kadar vahşet nasıl olabilir ya insanlar birbirine neden böyle davranır

Sonraki Haber Yükleniyor...