Tgrt Haber

Hizbullah'tan İsrail'e tehdit: Gazze'deki saldırıların ciddi sonuçları olur

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
07 Kasım 2023 22:19 - Güncelleme : 07 Kasım 2023 22:32
Hizbullah'tan İsrail'e tehdit: Gazze'deki saldırıların ciddi sonuçları olur

Lübnan'daki Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını genişletmesi halinde bunun ciddi sonuçları olacağı uyarısında bulundu. Hizbullah'ın Gazze üzerindeki baskıyı azaltmayı amaçladığını vurgulayan Kasım, ABD'nin İsrail'e destek vermesinin çatışmaları büyüteceğini söyledi.

İsrail, 32 gündür havadan bombalar yağdırdığı Gazze​'ye yönelik operasyonlarını karaya taşıdı. Gazze'deki Hamas​'ın kalelerine her yönden saldırdıklarını duyuran İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant​,  "Zafere ulaşana dek ve rehineler evlerine dönene kadar buna devam edeceğiz" dedi.

Hizbullah​ Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, ABD merkezli NBC News’e İsrail’in saldırıları ve kendi pozisyonları hakkında açıklamalarda bulundu.

'GAZZE'DEKİ SALDIRILARIN CİDDİ SONUÇLARI OLUR'

Kasım, İsrail’in Gazze'deki saldırılarını genişletmesi halinde bunun "ciddi sonuçları" olacağını söyledi.

'ABD, İSRAİL'İN YANINDA DURMA HAKKINA NASIL SAHİP OLUR?'

Kasım, İsrail'in saldırılarına karşı Hizbullah'ın Gazze üzerindeki baskıyı azaltmayı amaçladığını belirterek, "Bizim Filistin ve bölgede halkımızı ve sevdiklerimizi desteklemeye hakkımız yokken nasıl olur da ABD ve dünyanın geri kalanı, sivilleri ve çocukları öldüren, evleri yıkan İsrail’in yanında durma hakkına sahip?" ifadelerini kullandı.

Kasım, İsrail ve ABD'nin saldırganlıklarına bu şekilde devam ederek daha büyük olumsuz etki bırakmaları halinde olayın büyüyeceğini ve tam bir çatışmaya yol açacağını ifade etti.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...