Tgrt Haber

Hizbullah'tan 'intikam' operasyonu! Evdeki İsrail askerlerini öldürdüler

Editör: Murat Makas / Kaynak: Haber 7
05 Kasım 2023 09:46 - Güncelleme : 05 Kasım 2023 09:55
Hizbullah'tan 'intikam' operasyonu! Evdeki İsrail askerlerini öldürdüler

Hamas’a yardım eden Lübnan’daki Hizbullah güçleri Filistin’de sivil katliamlarına yenisini ekleyen İsrail askerlerine karşı operasyon düzenledi. Hastane ve üniversite saldırıları sonrası intikam için harekete geçen Hizbullah İsrail'in kuzeyinde işgalcilere ait evde bir araya gelen İsrail askerlerini vurduğunu bildirdi.

Gazze’de sivil katliamına devam ederek en son hastane ve üniversiteleri hedef alan İsrail askerleri, Hamas’a yardım için harekete geçen Hizbullah​ tarafından köşeye sıkıştırıldı. Lübnan’daki Hizbullah üyeleri İsrail askerlerini pusuya düşürdü.

Hizbullah, yaptığı yazılı açıklamada, sivillerin öldürülmesine karşılık operasyonlar yapıldığını duyurdu.

EVDE TOPLANDILAR

İsrail'in kuzeyinde bir Yahudi yerleşim yerindeki evde toplanan İsrail askerlerinin hedef alındığı kaydedilen açıklamada, operasyonun başarılı olduğu belirtildi. Öte yandan, Lübnan​ haber ajansı NNA'ya göre, İsrail ordusu, Lebbune ve sınır bölgelerini 155 milimetrelik mermilerle vurdu ve saldırılar sırasındaki patlamalar Sur kentinden duyuldu.

Hizbullah'tan İsrail askerlerine pusu

İsrail ordusu, cumartesi akşamı, Lübnan'ın güneyindeki aralarında el-Vezzani, Tayr Hafra, el-Cebin, Şema'nın da olduğu bazı bölgeleri vurmuştu. Ayrıca, İsrail Ordu Sözcüsü, yaptığı açıklamada, Lübnan topraklarında Hizbullah'a ait askeri bazı altyapıların savaş uçakları tarafından vurulduğunu bildirmişti.

Kaynak: Haber 7
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...