Tgrt Haber

Hizbullah'tan İsrail'e güdümlü füzelerle saldırı

Editör: Murat Makas / Kaynak: Anadolu Ajansı
13 Kasım 2023 13:57 - Güncelleme : 13 Kasım 2023 14:03

Hizbullah Lübnan'ın güneyinde sınır bölgesindeki İsrail askerlerine güdümlü füzelerle saldırı düzenledi. Saldırı sonrası İsrail topçu birliklerinin bazı bölgelerde konuşlandığı açıklandı.

İsrail’in, Gazze’deki sivil saldırıları sürerken Hizbullah​ yeni bir saldırı​ başlattığını duyurdu. Hizbullah, Lübnan​'ın güneyinde sınır bölgesinde konuşlu İsrail askerlerine güdümlü füzelerle saldırı düzenledi.

Hizbullah, İsrail-Lübnan sınırında yaşanan çatışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. Lübnan'ın güneyindeki sınır bölgesinde konuşlu bir grup İsrail askerine güdümlü füzelerle saldırı düzenlendiği belirtilen açıklamada, hedeflerin tam isabetle vurulduğu ifade edildi.

TOPÇU BİRLİKLERİ HAREKETE GEÇTİ

Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan haberde ise İsrail'e ait topçu birliklerinin, Lübnan'ın sınır bölgesinde yer alan Ayta eş-Şaab, Mervahin, Meys el-Cebel, Ed-Duhayra ve Blida beldeleri çevresini vurduğu belirtildi.

Hizbullah'tan İsrail'e güdümlü füzelerle saldırı

İsrail ordusu ve Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 73 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...