Tgrt Haber

Hizbullah'tan İsrail'in işgalindeki Golan Tepeleri'ne saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
27 Temmuz 2024 20:20 - Güncelleme : 27 Temmuz 2024 22:27
Hizbullah'tan İsrail'in işgalindeki Golan Tepeleri'ne saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı

Hizbullah güçleri, Lübnan’dan İsrail'in yıllar önce işgal altına aldığı Golan Tepeleri'ni vurdu. Saldırıda 11 kişi öldü, 34 kişi de yaralandı. İsrail Savunma Bakanı Gallant acil toplantı başlattı. İsrail Savunma Bakanı Katz ise yaptığı açıklamada durumu 'topyekün bir savaş' diyerek nitelendirdi. İsrail ordusu saldırıyı Hizbullah'ın yaptığını iddia ederken Hizbullah ise saldırıyı üstlenmedi.

İsrail'in kontrolündeki Golan Tepeleri​'nde bulunan Dürzi kasabası Mecdel Şems'e Hizbullah​ güçleri tarafından roket saldırısı düzenlendi. 

Times of Israel'in haberine göre, Lübnan'dan ateşlenen roketler, İsrail'in kuzeyindeki Golan Tepeleri'nde yer alan ve çoğunlukla Dürzilerin yaşadığı Mecdel Şems kasabasını hedef aldı.

Haberde, roketlerin bir futbol sahasına isabet ettiği ve 11kişinin öldüğü bilgisi yer aldı. İsrail ordusu, yaralıları tahliye etmek için bölgeye helikopter gönderildiğini açıkladı.

Hizbullah'tan İsrail'in işgalindeki Golan Tepeleri'ne saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı - 1. Resim

HİZBULLAH'TAN AÇIKLAMA GELDİ! 

Hizbullah tarafından yapılan bir açıklamada, işgal altındaki Golan Tepeleri'nde bulunan bir İsrail askeri üssüne katyuşa füzeleriyle saldırı gerçekleştirildiği ifade edildi, ancak açıklamada Mecdel Şems kasabasından bahsedilmedi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems kasabasında saldırı alarmlarının çaldığı ve yerleşim alanında güçlü bir patlama yaşandığı görüldü.

Hizbullah'tan İsrail'in işgalindeki Golan Tepeleri'ne saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı - 2. Resim

"TOPYEKÜN BİR SAVAŞLA KARŞI KARŞIYIZ"

Hizbullah'ın Golan Tepeleri'nde İsrail'i hedef almasının üzerine İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'dan açıklama geldi. 

Katz, Netanyahu ile konu hakkında görüştüklerini beliirterek, "Hizbullah’ın tüm kırmızı çizgileri aştığına şüphe yok, topyekün bir savaşla karşı karşıyayız” değerlendirmesinde bulundu. 

Hizbullah'tan İsrail'in işgalindeki Golan Tepeleri'ne saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı - 3. Resim

HİZBULLAH: BİZ VURMADIK 

Hizbullah, resmi Telegram hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Mecdel Şems'teki bir futbol sahasına yönelik düzenlenen roketli saldırıyı kendilerinin yapmadığını belirtti. 

"Hizbullah'ın, İsrail ve diğer medya organlarında, Mecdel Şems saldırısının arkasında İslami Direniş'in (Hizbullah) yer aldığı iddialarını kesinlikle yalanladığı" ifade edilen açıklamada, Mecdel Şems olayıyla ilgili herhangi bir bağlantılarının olmadığı ve kendilerine yönelik tüm iddiaların gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

İSRAİL: ROKETİ HİZBULLAH ATEŞLEDİ

Hizbullah yetkilileri, saldırıyı üstlenmezken İsrail ordusu ise, roketin Hizbullah tarafından ateşlendiğini iddia etti. 

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...