Tgrt Haber

Hollanda ve İngiltere'nin ardından Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu da güvenlik gerekçesiyle kapatıldı

01 Şubat 2023 12:18 - Güncelleme : 01 Şubat 2023 12:50
Hollanda ve İngiltere'nin ardından Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu da güvenlik gerekçesiyle kapatıldı

Hollanda ve İngiltere’nin ardından Beyoğlu’nda bulunan Almanya’nın İstanbul Başkonsolosluğu da güvenlik gerekçesiyle geçici olarak kapatıldı.

Almanya​'nın İstanbul​ Başkonsolosluğu bugün güvenlik​ gerekçesiyle kapatıldı. Almanya İstanbul Başkonsolosluğunun resmi Instagram adresi gk.istanbul'dan yapılan açıklamada, konsolosluğun "güvenlik" gerekçesiyle 1 Şubat için kapalı kalacağı, vize ve pasaport işlemlerinin iptal edildiği kaydedildi.

Taksim Gümüşsuyu'ndaki konsolosluğun girişine de "Konsolosluk bugün kapalıdır. Tüm randevular iptal edilmiştir. Güncel gelişmelere internet sayfamızdan ulaşabilirsiniz." yazısı asıldı.

HOLLANDA 30 OCAK'TAN İTİBAREN KAPATTI

Hollanda makamlarının açıklaması ülkenin İstanbul Başkonsolosluğu'nun Twitter hesabından da paylaşıldı. Açıklamada "İsveç, Danimarka ve Hollanda'da sırasıyla Kuran'ın yakıldığı ve yırtıldığı gösteriler, Batı karşıtı duyguları canlandırabilir ve gösteri ile protestolara yol açabilir" denildi.

Açıklamada ayrıca "Başta İstanbul olmak üzere; Batılı hedeflere, diplomatik misyonlara ve ibadet yerlerine yönelik saldırı tehdidi de artmaktadır. Bu tehdit nedeniyle Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosluğu 30 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçici olarak halka kapatılmıştır. Başkonsolosluğun konsolosluk hizmetleri şu anda fiziksel olarak gerçekleşmemektedir. İşlemler Ankara'daki Hollanda Büyükelçiliği tarafından dijital ve/veya fiziksel olarak devralınacaktır. Bununla birlikte, başkonsolosluğa e-posta yoluyla ulaşılabilir. Şu anda Dışişleri Bakanlığı'nın elinde bireysel olarak Hollandalı yolculara yönelik bir tehdit olduğuna dair herhangi bir uyarı bulunmamaktadır. Türkiye için seyahat tavsiyelerinin renk kodu sarı ve küçük bir kısmı için ise turuncu ve kırmızıdır" denildi.

İNGİLTERE SEYAHAT UYARISINI TEKRARLADI

İngiltere Dışişleri Bakanlığı ise seyahat uyarısını güncelledi. Yapılan açıklamada, İngiliz vatandaşlarının 2022'de Türkiye’ye 3 milyon 330 binden fazla ziyaret gerçekleştirdiği ve çoğu ziyaretin sorunsuz geçtiği belirtilerek, vatandaşlarından artan terör riski nedeniyle dikkatli olmaları ve festival dönemleri de dahil olmak üzere yabancı uyrukluların rağbet ettiği kalabalık yerlerde tetikte olunması gerektiği kaydedildi. İngiltere Başkonsolosluğu, geçici olarak ziyarete kapatıldı.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...