Tgrt Haber

Hollanda'da Türk kökenli bakandan başörtüsü düşmanlığı! Polislerin kullanması yasaklandı 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
28 Haziran 2023 23:15 - Güncelleme : 28 Haziran 2023 23:23
Hollanda'da Türk kökenli bakandan başörtüsü düşmanlığı! Polislerin kullanması yasaklandı 

Hollanda Güvenlik ve Adalet Bakanı Dilan Yeşilgöz, polis memurlarının dini sembol kullanmasını yasaklama kararı bahanesiyle başörtüsünü yasakladı. Yeşilgöz imzasıyla yayımlanan yazlık kıyafet yönetmeliğinde başörtüsü, haç veya yarmulke gibi dini semboller içeren giysi ve aksesuarların yasaklandığı açıklandı. 

Aşırı sağcı Özgürlük Partisi’nin (PVV), "Polis​ üniforması tarafsızlığının garanti altına alınması" amacıyla verdiği soru önergesini cevaplayan Bakan Yeşilgöz, üniforma üzerinde dini ya da siyasi sembollerin yer almasının artık tamamen yasaklandığını bildirdi. 

Yeşilgöz, uzun süredir tartışılan bu konunun yaz kıyafeti kararnamesine dahil edildiğini vurgulayarak, üniformalı memurlara başörtüsü, haç ve yarmulke gibi dini ve siyasi sembolleri taşıma yasağı getirildiğini açıkladı. 

BAŞÖRTÜSÜ YASAĞINI GENİŞLETMEK İSTİYOR!

Yeşilgöz, Hollanda’da yayınlanan De Telegraaf gazetesine yaptığı açıklamada, poliste başörtüsü tartışmasının artık sona erdiğini söyledi.

Yeşilgöz, yeni kıyafet yönetmeliğinin, belediyelere bağlı olan özel soruşturma görevlilerini (BOA) de kapsaması gerektiğini savundu.

SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMINI TANIMIŞTI 

Daha önce yaptığı açıklamalarda Türklere ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret edilmesinin serbest olması gerektiğini savunan Yeşilgöz, 2018 yılında Hollanda'da, sözde Ermeni soykırımını tanıyan 5 Türk kökenli milletvekilinden de biriydi. 

Hollanda'da Türk kökenli bakandan başörtüsü düşmanlığı! Polislerin kullanması yasaklandı 

Dilan Yeşilgöz, Terör örgütü PKK militanı olarak 1984'de Hollanda'ya kaçan Yücel Yeşilgöz'ün kızı olduğu da iddia edilmişti. 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...