Tgrt Haber

Hollande'dan Putin'e kınama

18 Mart 2014 16:31
Hollande'dan Putin'e kınama

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i, Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasını sağlayan anlaşmayı imzalaması nedeniyle kınadı.

Hollande adına cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, "Rusya Devlet Başkanının, Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasını sağlayan bir anlaşmaya imza atma kararını kınıyorum. Bu karar, Kırımda Ukrayna yasalarına ve uluslararası hukuka aykırı yasadışı bir referandumdan sonra verilmiştir. Fransa 16 Mart'ta Kırım'da yapılan referandumun sonuçlarını da Ukrayna'nın bu bölgesinin Rusya'ya bağlanmasını da tanımamaktadır" ifadelerine yer verildi.
Hollande, 20-21 Mart tarihlerinde düzenlenecek Avrupa Birliği (AB) zirvesinin Rusya'ya karşı sert ve koordineli bir cevap için fırsat olacağını vurguladı. Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Rusya'nın Kırım'a yönelik ilhak girişimi yüzünden Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian ile Moskova'ya yapacağı ziyareti iptal ettiğini açıklamıştı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...