Tgrt Haber

Husiler ABD saldırılarına meydan okudu binlerce kişi sokağa döküldü

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
13 Ocak 2024 10:22 - Güncelleme : 13 Ocak 2024 10:23
Husiler ABD saldırılarına meydan okudu binlerce kişi sokağa döküldü

İsrail'in Gazze'ye saldırılarıyla misilleme olarak Kızıldeniz'de gemileri hedef alan Husilere saldıran ABD ve İngiltere'nin operasyonları sürüyor. Yemen'de ise halk Husilere yapılan saldırılara tepkili, insanlar sokaklara döküldü ve saldırıları protesto ettiler.

ABD​, İsrail'in Gazze​ saldırılarına misilleme olarak Kızıldeniz'de gemileri hedef alan Yemenli Husilere yönelik hava saldırılarını sürdürüyor. Yemen​'de ise Husilere destek gösterisine yüz binlerce kişi katıldı.

ABD ve İngiltere'nin Yemen'deki İran destekli Husilere yönelik saldırıları devam ederken Kızıldeniz'de Husilerin gemilere hedef almasını sağlayan bir radar tesisinin imha edildiği duyuruldu. Son saldırıların öncekine göre daha küçük çapta olduğu belirtilirken ABD tarafından tek taraflı gerçekleştirildiği ifade edildi.

Husilere bağlı El-Mesira kanalının haberinde ise "ABD ve İngiltere tarafından başkent Sana'ya bir dizi hava saldırısı gerçekleştirildiği" bilgisi geçildi. 

Husiler ABD saldırılarına meydan okudu binlerce kişi sokağa döküldü

ABD ve İngiliz savaş uçakları dün gece Yemen'in Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerinde bazı noktalara hava saldırıları düzenlemişti. 

HUSİLERDEN DEV GÖSTERİ

Saldırılar nedeniyle büyük endişe duyan Yemen halkı ise başkent Sana'da sokağa döküldü. Yüzlerce kişinin katıldığı gösteride Husilere destek verildi. Gösteride elinde silahla kürsüye çıkan Husilerin Yüksek Siyasi Konsey Üyesi Muhammed Ali el-Husi, ABD ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırılarını reddeden ülkelere teşekkür etti. 

Husiler ABD saldırılarına meydan okudu binlerce kişi sokağa döküldü

Husi, "ABD ve İngiltere'nin ülkemize saldırması moralimizi ve güçlerimizi etkilemeyecektir. Yemen'e saldırıyı reddeden tüm ülkelere mesajımız şudur: Teşekkür ederiz ve Filistin adına harekete geçin. Bize gelince, onlarla (ABD ve İngiltere) ilgilenmiyoruz" ifadelerini kullandı.

Husi, ABD'nin saldırılarının karşılıksız kalmayacağını kaydetti. 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...