Tgrt Haber

Husilerin mayın saldırıları sonucu 36 sivil yaşamını yitirdi

Editör: Murat Makas / Kaynak: Anadolu Ajansı
09 Şubat 2022 20:04
Yemenli yetkililer, ülkede 1 milyondan fazla mayın döşendiğini ifade etti

Yemen'de İran destekli Husilerin döşediği mayınlar nedeniyle bir ayda 36 sivilin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Yemenli yetkililer, ülkede 1 milyondan fazla mayın döşendiğini ifade etti

Yemen'de İran destekli Husiler saldırılarına devam ediyor. İran’dan çeşitli mühimmatlar alarak saldırılarını gerçekleştirdiği öne sürülen Husilerin döşediği mayınlar ve çeşitli patlayıcılar nedeniyle geçen ay 36 sivilin hayatını kaybettiği, 37 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Mayınlar nedeniyle yaşamını yitirenleri belgelendiren bağımsız sivil toplum örgütü Yemen Mayın Temizleme Gözlemevi'nden yapılan yazılı açıklamada, ocak ayının ülkenin çeşitli bölgelerindeki siviller ve teknik personeller için acı geçtiği belirtildi.

ARALARINDA ÇOCUKLAR VAR

Husilerin, Şebve, Marib, Cevf ve Hudeyde illerinde döşediği mayınlar ve patlayıcılar sonucu aralarında çocukların da olduğu 36 kişinin öldüğü, bunlardan 6'sının mayın temizlemekte görevli teknik personel olduğu ifade edildi.

Söz konusu şehirlerde ayrıca 37 kişinin yaralandığı, sivillere ait 5 otomobil ile 3 motosikletin kullanılamaz hale geldiği, 25 koyunun da telef olduğu aktarıldı. Konuyla alakalı Husilerden ya da Yemen hükümetinden açıklama yapılmadı.

1 MİLYONDAN FAZLA MAYIN

Yemen'de Husilerin ülkenin çeşitli bölgelerinde döşediği mayınlar çok sayıda can kaybı ve yaralanmalara neden oluyor. Yemenli yetkililer, ülkede 1 milyondan fazla mayın döşendiğini ifade ederken, mayın temizleme çalışmaları yavaş ilerliyor.

İran destekli Husiler, Yemen'de Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...