Tgrt Haber

İbrahim Reisi'nin öldüğü helikopter kazasının raporu açıklandı! Düşüş nedeni belli oldu

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: tgrthaber.com
01 Eylül 2024 20:02 - Güncelleme : 01 Eylül 2024 20:07
İbrahim Reisi'nin öldüğü helikopter kazasının raporu açıklandı! Düşüş nedeni belli oldu

İran devlet medyasının geçtiği bilgiye göre, eski Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki heyetin bulunduğu helikopter, olumsuz hava koşulları nedeniyle düşmüştü. Genelkurmay Başkanlığı, daha önce yapılan açıklamada, helikopterin enkazında mermi veya benzeri dış etkenlere dair iz bulunmadığını belirtmişti.

İran’ın eski Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi​'nin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili nihai rapor kamuoyuna açıklandı.

İran​ devlet medyasının aktardığına göre, Reisi ve beraberindekileri taşıyan helikopter, olumsuz hava koşulları nedeniyle düştü.

İbrahim Reisi'nin öldüğü helikopter kazasının raporu açıklandı! Düşüş nedeni belli oldu - 1. Resim

NE OLMUŞTU?

Reisi, 19 Mayıs'ta İran-Azerbaycan sınırında bir baraj açılış töreninden dönerken meydana gelen kazada yaşamını yitirmişti. Kazada, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve sekiz üst düzey yetkili de hayatını kaybetmişti.

Genelkurmay Başkanlığı, 24 Mayıs'ta yayımladığı kazanın nedenlerini araştıran ilk ön inceleme raporunda, helikopterin parçalarında mermi veya benzeri harici cisim izine rastlanmadığını ifade etti.

İbrahim Reisi'nin öldüğü helikopter kazasının raporu açıklandı! Düşüş nedeni belli oldu - 2. Resim

RAPOR ÇIKTI: SABOTAJ​ YOK

Helikopterin kalıntıları ve parçaları üzerinde yapılan incelemeler ve alınan numunelere göre, sabotaj veya elektronik harp müdahalesine dair herhangi bir bulgu tespit edilmemişti.

Kaynak: tgrthaber.com
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...