Tgrt Haber

İbre geri mi dönüyor? Putin'den kritik hamle: Rusya'ya 100 hava savunma füzesi getirtti

19 Kasım 2022 11:58 - Güncelleme : 19 Kasım 2022 12:22
Rusya, bu hafta içinde Ukrayna'ya yoğun saldırılar gerçekleştirdi.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal girişimi devam ederken yeni bir gelişme yaşandı. Rusya, Belarus’tan 100 adet hava savunma füzesini gizlice getirtti. Bu durum, Ukrayna tarafında kirli bomba kullanacağı korkusuna yol açarken öte yandan Rusya'nın Ukrayna ve Batı ülkeleri tarafından olası bir saldırıya karşı hazırlık aşamasında olduğu yorumu da yapıldı.

Rusya, bu hafta içinde Ukrayna'ya yoğun saldırılar gerçekleştirdi.

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş 24 Şubat’tan beri devam ediyor. Ukrayna’nın doğu ve güney kısımlarından çekilen Rusya​, bu zamana dek istediğini tam olarak alamadı. Bu yüzden giderek nükleer​ tehdidi artıran Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in gizlice 100 hava savunma füzesini Belarus’tan getirttiği iddia ediliyor. Bu durum, Vladimir Putin​'in kirli bomba kullanabileceği korkusuna yol açtı. 

İddiaya göre Rusya tarafından çok sayıda S-300 ve S-400 hava savunma füzesi Rusya’ya götürüldü. Bunun nedenleri ya Ukrayna​'nın Rusya'nın son saldırısına karşı bir misilleme yapmasına karşı önlem almak ya da Rusya tarafından yapılması planlanan yeni saldırı ihtimali.   

"İKİ İHTİMAL VAR"

Rusya uzmanı konuya ilişkin Mirror'a şunları söyledi: “Rusya'nın Ukrayna'ya karşı aklından ne geçirirse geçirsin, Kremlin kendi topraklarında Ukrayna'dan veya Batı'dan bir misilleme bekliyor gibi görünüyor. Analistler, bu haftaki yoğun bombardımanlardan önce bu kadar hızlı yapılan bu füze hareketleri ile ikisinin birbirine bağlı olduğuna inanıyor. Ama daha kötüsünün de olabileceğini belirtiyorlar. Bu faaliyete büyük bir tepki vermeye hazırlanıyorlar” dedi. 

KİRLİ BOMBA İDDİASI 

9-13 Kasım tarihleri arasında Belarus​'dan Rusya'nın batı ve güneyindeki askeri hava alanlarına yaklaşık 20 askeri nakliye uçuşu kaydedildi. Taşına hava savunma sistemleri Rusya'nın batı sınırında Moskova'ya kadar bir hava savunma kalkanı oluşturmak için konuşlandırıldı.

Rusya'daki savunma tesisleri, Ukrayna'daki Luhansk'ı ve Donestsk'i kapsayan Rostov-on-Don'daki hava alanlarındaki füzelerle desteklendi. Sescha havaalanında da kapsama alanı güçlendirildi ve Moskova yakınlarındaki Chkalovsky'ye de füzeler sağlandı.

Bu, Moskova yönetiminin başkenti daha fazla savunmaya ihtiyaç duyduğuna inandığı anlamına geliyor. Son olarak Rusya ordusu kritik şehir Herson'dan çekilmişti. 

Kaynak: Mirror

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...