Tgrt Haber

İHA ve SİHA'lar Yunan basınında: Türkler para basıyor

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
25 Aralık 2023 13:27 - Güncelleme : 25 Aralık 2023 13:50

Yerli ve milli imkanlarla üretilen İHA ve SİHA'lar Yunan basınında bir kez daha yer buldu. Haberde, "Türkler İHA'larla para basıyor" ifadelerine yer verildi.

Yerli ve milli imkanlarla üretilen İHA​ ve SİHA​'lar dünyanın dikkatini çekmeye devam ediyor. Bayraktar TB2​ Silahlı İnsansız Hava Aracı’nı mercek altına alan Yunan basını, çarpıcı bir habere imza attı. 

Pentapostagma’nın derlediği haberde, İHA ve SİHA'ların satışı artıkça Ankara’nın durumu memnuniyetle karşıladığını aktarıldı. Haberde, "Türkler İHA’larla para basıyor" dendi.

TB2 İÇİN HERKES SIRAYA GİRDİ

Gazete; Türk savunma sanayisinin gururu olan Bayraktar TB2'yi almak için NATO müttefikleri, Körfez ve Kuzey Afrika’daki Arap ülkeleri, Sahra altı Afrika ülkelerinin sipariş vermek harekete geçtiğini yazdı.

Türk savunma şirketlerinin gelirleri İHA’lar sayesinde yüzde 22 artığına dikkat çeken gazete; "Türk ekonomisine yardımcı oldu. Bir Türk analist, İnsansız Hava Araçları ve ilgili mühimmatların, silah satışlarından elde edilen toplam gelirin yaklaşık 1/4’ünü oluşturduğunu tahmin ediyor" ifadelerine yer verdi.

İHA ve SİHA'lar Yunan basınında: Türkler para basıyor

ABD'nin zirvedeki US MQ-9 Reaper’ın maliyeti 20 milyon dolar olduğu beliritlen haberde; TB2’nin maliyetinin ise yalnızca 5 milyon dolar olduğuna dikkat çekildi.

Türkiye​'nin TB2'leri ilk kez 2014 yılında kullandığını hatırlatan gazete; TB2’ler, 2023 yılı sonu itibarıyla 750.000 saatten fazla uçarak devasa miktarda veri üretti. TB2’ler daha 2020 yılında kuzeybatı Suriye’de Esad rejimine karşı başarılı bir şekilde kullanıldığından ve Şam’ı koruyan Rus hava savunmasına meydan okuduğundan etkileyici olmayı başarmıştı" dendi.

"ÜRETİMİ ERDOĞAN TEŞVİK ETTİ"

Haberin devamında ise şu ifadelere yer verildi:

Rusya’nın 2022’nin başlarında Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından uluslararası uzmanlar, TB2’nin Ukrayna savunmasını etkili bir şekilde desteklediğine vurgu yaptı. Sosyal medyada yayınlanan videolar, İnsansız Hava Araçlarının Rus tanklarını ve askeri tesislerini vurduğunu gösteriyor.

İHA ve SİHA'lar Yunan basınında: Türkler para basıyor

Türk şirketleri ayrıca Akıncı ve Aksungur modelleri gibi TB2’ye kıyasla daha yükseğe, daha uzağa uçabilen ve daha büyük mühimmat yükü taşıyabilen diğer ileri teknoloji silahlı İnsansız Hava Araçlarını da ihraç ediyor.

Özellikle Recep Tayyip Erdoğan’ın iktidara gelmesinden sonra İHA sektörü güçlü bir şekilde teşvik edilmeye başlandı. 2004 yılında Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, yerli üretimi canlandırmak amacıyla ilk kez özel sektörde büyük ihaleler açtı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...