Tgrt Haber

İHA'lar ABD üssünü hedef aldı: Savaş çanları çalıyor...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
03 Kasım 2023 10:37 - Güncelleme : 03 Kasım 2023 10:39
İHA'lar ABD üssünü hedef aldı: Savaş çanları çalıyor...

Irak’ın Erbil kentinde bulunan ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri askerlerine ait üs, İHA'ların hedefi oldu. Saldırı sonucu hasar ya da can kaybı meydana gelip gelmediği henüz bilinmiyor.

İsrail’in abluka altına aldığı Gazze’ye başlattığı saldırılara destek veren ABD’nin Irak​ ve Suriye'deki üsleri hedef haline gelinmişti. ABD​ Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, 17 Ekim'den bu yana Irak ve Suriye'de ABD askerlerinin 27 kez hedef alındığını açıklamıştı.

"SALDIRILARDAN İRAN DESTEKLİ GRUPLAR SORUMLU"

Saldırılardan İran destekli silahlı grupları sorumlu tutan Ryder, ABD'nin Orta Doğu'ya 300 asker daha göndereceğini ifade etmişti. Ryder, ek askeri konuşlandırmanın amacının bölgesel caydırıcılık çabalarını desteklemek ve ABD askerlerinin güvenliğini artırmak olduğunu aktarmıştı.

İHA'LAR BOMBA YAĞDIRDI

ABD üslerine bir saldırı daha gerçekleştirildi. Irak’ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) Erbil kentinde, ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri askerlerinin bulunduğu üs, iki İHA'nın hedefi oldu. Saldırı sonucu hasar ya da can kaybı meydana gelip gelmediği henüz bilinmiyor.

İHA'lar ABD üssünü hedef aldı: Savaş çanları çalıyor...

İSRAİL-HAMAS SAVAŞINDA SON DURUM

İsrail-Hamas savaşı tüm şiddetiyle devam ediyor.Gazze​'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail'in saldırılarda 3 bin 760'ı çocuk, 2 bin 326'sı kadın olmak üzere 9 bin 61 Filistinli öldürüldü, en az 32 bin kişi yaralandı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 138 Filistinliyi öldürdü. Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesini hedef gösteren İsrail ordusu, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini vurdu, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayı'na bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini bombaladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...