Tgrt Haber

İhmalkarlığın bedeli: 3 yaşındaki çocuk kendini vurdu

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: TGRT Haber
28 Eylül 2023 11:52 - Güncelleme : 28 Eylül 2023 12:49

ABD'nin Florida eyaletinde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. 23 yaşındaki Orlando Young isimli gencin ihmalkarlığını 3 yaşındaki akrabası Serenity ödedi. Young'un gözetimsiz koltuğa bıraktığı tabancayı alan Serenity, kendini vurdu.

ABD'nin Florida​ eyaletindeki bir evde ihmalkarlığın bedelini küçük çocuk​ ödedi. Serenity isimli 3 yaşındaki kız çocuğu, salonda maç izleyen akrabasına ait tabanca​ ile kendini vurdu. Miami-Dade Polisi, Serenity adındaki kızın hafta sonu bir akrabasının gözetimsiz bıraktığı dolu silahla oynarken kendini elinden vurmasının ardından hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Evin içinden gelen güvenlik kamerası görüntüleri, dikkatsizlik sonucu küçük çocuğun koltuktan silahı almadan önce koşup oynadığını gösteriyor. Daha sonra koltuktaki silahı fark eden küçük çocuk silahı eline alıyor ve yanlışlıkla kendini vuruyor. Aile üyelerinin paniğe kapıldığı ve çığlık attığı görülüyor.

Mahkemeye göre polis, Serenity'nin akrabası ve silahın sahibi 23 yaşındaki Orlando Young'u ihmalkar davrandığı gerekçesiyle tutukladı. Young, polise verdiği ifade de, küçük kıza evde kahvaltı hazırlarken bir yandan maç izlediğini ve tuttuğu takımın gol olabilecek bir pozisyonunda heyecandan dolayı silahı koltukta bıraktığını dile getirdi. 

İhmalkarlığın bedeli: 3 yaşındaki çocuk kendini vurdu

KÜÇÜK KIZIN SAĞLIK DURUMU İYİ

Küçük kız, Homestead Hastanesi'ne kaldırıldı. Kızın büyükannesi, Facebook'ta iyileşen küçük kızın son durumunu ve fotoğraflarını paylaştı. Salı günü itibariyle hastaneden taburcu edildiği aktarıldı.

İhmalkarlığın bedeli: 3 yaşındaki çocuk kendini vurdu

KEFALETLE SERBEST BIRAKILDI

Young tutuklandı ve Turner Guilford Knight Cezaevi'ne götürüldü. Young, birkaç gün sonra kefaletle serbest bırakıldı. Söz konusu görüntülerde, Young'ın tabancaya doğru giden kız çocuğunu "Dokunma" diye uyardığı ve daha sonra maç izlemeye devam ettiği görülüyor. Bakanlık olayla ilgili açıklamada bulundu: "Bakanlık tüm ihmal ve diğer iddialarla ilgili soruşturma yürütüyor. Soruşturmalara ilişkin bilgiler Florida Tüzüğü'nün 39.202 sayılı bölümü uyarınca gizlidir."

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...