Tgrt Haber

İhtimali 1,8 milyonda birdi! Bir hata sayesinde 11 milyon kazandı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: CNN International
27 Kasım 2023 12:40 - Güncelleme : 27 Kasım 2023 12:52
İhtimali 1,8 milyonda birdi! Bir hata sayesinde 11 milyon kazandı

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan 60 yaşındaki Michael Sopejstal, bilet satıcısının hatası sayesinde 390 bin dolar yani 11 milyon Türk lirası kazandı.

ABD'nin Michigan​ şehrinde sürekli olarak uğradığı bir restoranın ardından her geldiğinde GoLo benzin istasyonundan 10 ya da 20 tane şans oyunu Lucky for Life bileti alan 60 yaşındaki Michael Sopejstal bir hata sayesinde köşeyi döndü. 17 Eylül'de yine benzin istasyonuna uğrayarak, 10 çekiliş boyunca geçerli olacak tek satırlı bir bilet isteyen Sopejstal'e satıcı 10 satırlık bir bilet verdi. Sopejstal ise bileti almaktan vazgeçmedi. 

"Bir sabah biletimi kontrol ettim ve yaşadığım sürece her yıl verilecek 25 bin dolar (yaklaşık 720 bin TL) ikramiyeye hak kazandığımı gördüm" diyen Sopejstal, inanılmaz duygular yaşadığını söyledi:

''Hemen bu parayla neler yapabileceğimi ve parayı toplu olarak mı yoksa yıllık mı almanın daha iyi olacağını düşünmeye başladım.''

İhtimali 1,8 milyonda birdi! Bir hata sayesinde 11 milyon kazandı

Talihli adam sonrasında ödülünü almak üzere piyango merkezine gitti.  Sopejstal, yılda 25 bin dolar yerine, tek defaya mahsus 390 bin dolar tutarındaki toplu ödemeyi tercih ettiğini söyledi.

KAZANMA İHTİMALİ 1,8 MİLYONDA BİRDİ

ABD'de Lucky for Life, başkent Washington'ın yanı sıra 23 eyalette oynanıyor. Dağıtılan ödüller yalnızca 3 dolardan, yaşanan her gün için bin dolara kadar yükseliyor.

Luck for Life'ın her oyunda yayımladığı kazanma oranlarına göre, Sopejstal'ın o gün bu ikramiyeyi kazanma ihtimali 1,8 milyonda birdi.

Kaynak: CNN International
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...