Tgrt Haber

İki kişinin öldüğü terör saldırısının ardından Belçikalı bakan istifa etti

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
22 Ekim 2023 12:05 - Güncelleme : 22 Ekim 2023 12:14
DEAŞ mensubu iki kişiyi öldürdü.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de iki İsveç vatandaşının öldürülmesinin ardından Adalet Bakanı Vincent Van Quickenborne istifa etti. 

DEAŞ mensubu iki kişiyi öldürdü.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de iki İsveç vatandaşının Tunuslu Abdesalem Lassoued tarafından öldürülmesinin ardından, ülkenin Adalet Bakanı Vincent Van Quickenborne istifa ettiğini açıkladı. Geçen haftaki silahlı saldırının faili Lassoued, sosyal medyada bir videoda DEAŞ mensubu olduğunu söyleyerek saldırıyı Müslümanlar adına intikam almak için düzenlediğini belirtmişti. 

İSTİFA BENİM GÖREVİM 

Tunus’un, Ağustos 2022’de Belçika​ makamlarından Lassoued’in iadesini istediği ortaya çıktı. Basın açıklaması yapan Bakan Van Quickenborne, “Bu talep, olması gerektiği gibi, Brüksel​ savcılığındaki adalet uzmanı tarafından 1 Eylül’de iletildi. Yetkili sulh hakimi bu iade talebini takip etmedi ve dosya üzerinde işlem yapılmadı” açıklamasında bulundu.

DEAŞ mensubu terör eylemi gerçekleştirdi.

“Bu kabul edilemez bir hatadır. Bahane aramıyorum. İstifa etmenin benim görevim olduğunu düşünüyorum” diyen Van Quickenborne, istifasını Başbakan Alexander De Croo’ya sunduğunu bildirdi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...