Tgrt Haber

İki ülke arasında gerilim tırmanıyor! Polonya'ya hiçbir Rus arabası giremeyecek

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Anadolu Ajansı
16 Eylül 2023 20:33 - Güncelleme : 16 Eylül 2023 20:38
İki ülke arasında gerilim tırmanıyor! Polonya'ya hiçbir Rus arabası giremeyecek

Rusya ve Belarus'un hibrit saldırıları sonrasında Belarus'a doğu sınırını kapatan Polonya'dan bu sefer yeni bir hamle geldi. Polonya hükümeti, Rusya'ya kayıtlı araçların ülkeye girişini yasakladığını duyurdu. Karar, Rusya'nın uluslararası güvenliğe oluşturduğu tehdit nedeniyle alındı.

Polonya​ Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Ukrayna savaşının hemen öncesinde Rusya​ ve Belarus​'un hibrit saldırıları ile ülkelerini hedef aldığını belirterek, doğu sınırında güvenliği üst düzeye taşıyacaklarını açıklamıştı.

Polonya İçişleri Bakanı Mariusz Kaminski, Rusya plakalı binek ve ticari araçların bu gece yarısından itibaren ülkeye girişinin yasaklanacağını açıkladı.

'HİÇBİR RUS ARABASI GİREMEYECEK'

Rus kamyonlarının da bu yasak kapsamında olduğunu belirten Kaminski, "Şimdi bu konuyu kapatıyoruz. Polonya’ya hiçbir Rus arabası giremeyecek” diye konuştu. Yasağın, araç sahibinin Rusya vatandaşı ya da başka bir ülke vatandaşı olmasına bakılmaksızın tüm araçlar için geçerli olacağı kaydedildi.

Polonyalı Bakan, bu yasağın AB Komisyonu'nun eylül ayında yayımladığı Rusya'da kayıtlı araçların AB ülkelerine girişinin yasaklanmasına ilişkin yönergelerin ardından alındığını ifade etti.

RUSYA'YA ÜST ÜSTE YASAKLAR

Polonya'dan önce Letonya, Litvanya, Estonya ve Finlandiya da Rusya plakalı araçların ülkeye girişini yasaklamıştı.

Polonya, haziran ayında alınan kararla Belarus ile olan doğu sınırını hem bu ülkeden hem de Rusya'dan gelen kamyon, çekici, römork ve yarı römorklara kapatmıştı. 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...