Tgrt Haber

İlk kez tarih ortaya çıktı! Ukrayna savaşın bitişi için tarih açıkladı

15 Mart 2022 10:52 - Güncelleme : 15 Mart 2022 11:04
Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin son bulması için ilk kez bir tarih açıklandı.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Danışmanı Oleksiy Arestovich, savaşın ne zaman bitebileceğine dair açıklama yaptı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin son bulması için ilk kez bir tarih açıklandı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'un dün yaptığı açıklamalarda savaşın bitiş tarihine ilişkin soruya verdiği cevapta ''Şimdilik söylenebilecek bir şey yok'' demesinin ardından Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Danışmanı Oleksiy Arestovich, savaşın mayıs ayında bitebileceğini söyledi.

Arestovich, Rusya’nın savaşmak için kaynaklarının tükeneceğini belirterek, “Rusya’nın Ukrayna’ya başlatmış olduğu savaş, Mayıs ayında bitebilir. Hatta bu tarih daha da erken olabilir. Mümkün olan en geç tarihten bahsediyorum. İki ülke arasında barış sağlanmalı” ifadelerini kullandı.

Arestovich, ayrıca iki ülke arasında barış sağlansa dahi küçük çaplı çatışmaların 1 yıl boyunca devam edebileceğini belirtti.

KREMLİN TARİH VERMEDİ

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Ukrayna’daki kalabalık şehirlere doğrudan saldırılmaması talimatı verdiğini söyledi.

Ukrayna’daki “silahlı milliyetçi unsurların”, yerleşim yerlerinde konuşlandıklarını anlatan Peskov, “Kiev dahil, kalabalık nüfuslu bölgelere yönelik askeri operasyon ağır sivil kayıplara yol açacaktır. Dolayısıyla operasyon planları bu şartlar göz önünde bulundurularak yapıldı.” dedi.

''PLANLAR ONAYLANMIŞ SÜREDE TAMAMLANACAK''

Peskov, Ukrayna’daki savaşın bitiş tarihine yönelik bir soruyu yanıtlayarak “Şimdilik denecek bir şey yok. Rus ordusu, yüksek hassasiyetli silahlarla yalnızca askeri altyapı tesislerine saldırıyor. Tüm planlar, daha önce onaylanmış sürede tamamlanacak.” ifadelerini kullandı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...