Tgrt Haber

Ukraynalı bakandan iyi haber geldi: İlk tahıl gemisi bu hafta yola çıkıyor

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 Temmuz 2022 16:55 - Güncelleme : 25 Temmuz 2022 17:12
Ukraynalı bakandan iyi haber geldi: İlk tahıl gemisi bu hafta yola çıkıyor

İstanbul'da Türkiye'nin liderliğinde gerçekleşen Tahıl Sevkiyatı Anlaşması'nın ardından iyi haber geldi. Ukrayna Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov, ilk tahıl gemilerinin bu hafta yola çıkabileceğini söyledi.

Türkiye'nin liderliğinde gerçekleşen Tahıl Sevkiyatı Anlaşması​ tüm dünyada yaşanan tahıl krizine umut oldu. Ukrayna​ Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov, Ukrayna tahılının dünya pazarına sevkiyatı ile ilgili önemli açıklamalarda bulunduğu sırada tahıl yüklü ilk gemilerin bu hafta içerisinde Çornomorsk Limanı’ndan hareket etmesini umut ettiklerini söyledi.

Kubrakov, “Anlaşmanın gelecek günlerde geçerli olmaya başlamasını umuyoruz. Her şeyin bu hafta başlaması için hazırlık yapıyoruz” dedi.

3 LİMANDA TAHIL HAREKETLİLİĞİ

Ukrayna Altyapı Bakanı Yardımcısı Yuriy Vasyukov da, Çornomorsk’tan sonra Odessa​ ve Pivdennyi limanlarından da tahıl sevkiyatına başlanacağını ifade ederken, 3 limandaki faaliyetlerin 2 hafta içerisinde başlayacağını söyledi.

Öte yandan deniz yoluyla tahıl ve ilgili gıda ürünlerinin ihracatına yönelik girişimin 22 Temmuz 2022'de imzalanmasıyla bağlantılı olarak, Odessa, Çornomorsk ve Yujnıy limanlarının yeniden faaliyete geçmesi için hazırlıkların yapılmaya başlanmıştı. Gemilerin kervana dahil edilmesi için başvuru yapılması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, bu gemilerin belirtilen limanlara giriş ve çıkışlarının, bir geminin öncülüğünde gerçekleştirileceği ifade edilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...