Tgrt Haber

İngiliz bakandan skandal öneri: Geçinemeyen yaşlılar bisikletli kuryelik yapsın

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Times
03 Ağustos 2023 11:24 - Güncelleme : 03 Ağustos 2023 11:51
İngiliz bakandan skandal öneri: Geçinemeyen yaşlılar bisikletli kuryelik yapsın

İngiltere'nin en zengin Başbakanı Rishi Sunak'ın kabinesinde yer alan Çalışma ve Emeklilik Bakanı Mel Stride'ın geçinemeyen yaşlılara önerisi tartışmalara neden oldu. Bakan Stride, ''Bisiklete atlayıp kuryelik yapın'' dedi.

İngiltere'de geçim sıkıntısı büyürken Çalışma ve Emeklilik Bakanı Mel Stride'ın önerisi 'skandal' olarak nitelendirildi. The Times gazetesine açıklamalarda bulunan Bakan Stride, ay sonunu getirmekte zorlanan yaşlıların daha önce düşünmedikleri işleri yapmaya kafa yormaları gerektiğini söyledi. Stride, genel olarak gençlerin kuryelik yaptığını, 50 yaş üstü kişilerin de yapabileceğini, diğer esnek işlerde de yer alabileceğini söyledi. İngiliz bakan, ''Yaşlılığınızda yaşam tarzınızı korumak istiyorsanız bunu yapmanız gerekiyor'' dedi.

50 yaş üstü kişilerin işe alımında, işverenlerin de gerekli koşulları sağlaması gerektiğini söyleyen Bakan Stride, ileri yaştakilerin içinde bulundukları durumun farkında olmaları ve fırsatları değerlendirmeleri gerektiğini ifade etti.

İngiliz bakandan skandal öneri: Geçinemeyen yaşlılar bisikletli kuryelik yapsın

BAKAN GELECEK SEÇİMLERDE DE ADAY

Bakan, bisikletle kurye dağıtımına başladıktan sonra 10 kilo veren 51 yaşındaki bir kişiyi de örnek göstererek “Bu sizin sağlığınız için de yararlı olabilir”diye konuştu. Kendisi de 61 yaşında olan Stride, yakın zamanda emekli olmayı düşünmediğini ve gelecek seçimlerde aday olacağını söyleyerek “Bu dünyanın en iyi işi” dedi.

İngiltere'de pandeminin başından bu yana istihdama katılımda ciddi düşüş yaşanıyor. Ulusal İstatistik Kurumuna göre ülkede çalışma yaşındaki nüfusun beşte birine denk gelen 9 milyona yakın kişi ekonomik olarak aktif durumda değil ve bu kişilerin yarısına yakını 50 yaşın üzerinde.

Verilere göre, pandemi süresince çalışma hayatının dışına düşen 50 yaş üstü nüfusun önemli bölümü ekonomik açıdan çok zorlanıyor. Yetkililer bu durumun enflasyondaki artışı desteklediğini belirtiyor.

Kaynak: The Times

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...