Tgrt Haber

İngiliz basını: İngiltere Ukrayna'ya özel kuvvet gönderdi

06 Şubat 2022 13:52
Ukrayna-Rusya arasındaki gerilim İngiltere'den gelen özel kuvvetlerle beraber daha da tırmandı.

Mirror gazetesi, İngiltere'nin Ukrayna'ya özel kuvvet yolladığını yazdı. Ukrayna'ya gönderilen özel kuvvet personelleri, ülkenin doğusunda bulunan Ukraynalı askerlere danışmanlık yapacak.

Ukrayna-Rusya arasındaki gerilim İngiltere'den gelen özel kuvvetlerle beraber daha da tırmandı.

İngiliz Mirror gazetesi, İngiltere'nin Ukrayna'ya 100'ü aşkın özel kuvvet birlikleri personeli gönderdiğini kaleme aldı. İngiliz personelin, 'teröristler, keskin nişancılar ve sabotajcılar ile mücadele taktikleri konusunda Ukraynalı askerlere deneyimlerini aktaracakları' belirtildi.

Mirror'ın haberine göre özel kuvvetler, Ukrayna'ya konuşlandırılması, İngiltere'nin elit birliklerinin Afganistan'dan geri çekilmesi sayesinde mümkün hale geldi.

Haberde, ''İngiltere özel kuvvetleri, Ukraynalı askerlere yardımcı olmak için bölgeye konuşlandırıldı. Özel kuvvet personelinin Ukraynalı güçler için yararlı olacak bir dizi becerisi mevcut'' ifadeleri yer aldı.

GERİLİM TIRMANIYOR

İngiliz güçlerin Ukrayna'ya konuşlandırılması, ülkenin doğusundaki gerilimin tırmandığı zamanlara denk gelmesi ise dikkat çekti.

Öte yandan Ukrayna hükümeti, ülke ordusunun neredeyse yarısını doğudaki cephe hattına konuşlandırmış durumda. İngiltere, Ukrayna hükümetine silah yardımı da yapıyor.

 
 
 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...