Tgrt Haber

İngiliz basını 'Kremlin'e darbe' iddiasını yazdı: Putin nükleer kullanacak olursa generaller devreye girecek

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Daily Mirror
06 Ekim 2022 15:09 - Güncelleme : 06 Ekim 2022 15:48
İngiliz basını 'Kremlin'e darbe' iddiasını yazdı: Putin nükleer kullanacak olursa generaller devreye girecek

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 8. aya girerken Rus ordusu elle tutulur bir kazanım elde edemeyince Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in nükleer tehditleri arttı. İngiliz gazetesi Daily Mirror ise ilginç bir iddiada bulunarak, Putin'in nükleer kullanması durumunda generallerin ülkede darbe yapacağını yazdı.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna​'nın işgalinde 8. aya girilirken Rusya ordusuyla bir kazanım elde edemedi. Ukrayna'nın doğusundaki Donbas​'ta 4 bölgede düzenlenen sahte referandumun ardından Putin, bölgelerin ilhak edildiğini açıkladı. Putin'in ilhak açıklamasında en dikkat çeken nokta ise Rusya'nın kendisini savunmak için nükleer silah​ kullanmaya hazır olduğunu söylemesi oldu. Putin'in bu açıklamasının ardından Ukraynalı yetkililer harekete geçti. İngiliz basını ise şaşırtıcı bir iddia ortaya attı.

''KREMLİN'E DARBE OLABİLİR''

Daily Mirror'da Putin'in Ukrayna'da zafer elde etmek için nükleer saldırı başlatmaya kalkması durumunda isyanla ya da ölümle karşı karşıya kalacağı iddia edildi. Ciddi sağlık sorunlarıyla boğuştuğu iddia edilen, yakın zamanda 70 yaşına giren Putin için bir kaynağın, ''Yıkıcı silahları kullanırsa Kremlin'e darbe olabilir'' dediği yazıldı.

''BLÖF DEĞİL'' AÇIKLAMASI ENDİŞELERİ ARTTIRDI

Putin önceki günlerde yaptığı açıklamada, "Toprak bütünlüğü tehdit edilirse Rusya mevcut tüm araçları kullanır, bu bir blöf değil" ifadelerini kullandı. Rus devlet başkanının bu söylemi, Putin'in savaşı kaybetmesi halinde nükleer silah kullanabileceği yorumlarını daha da güçlendirdi.

UKRAYNA TAARRUZA GEÇTİ

Öte yandan savaşın son günlerinde Ukrayna ordusu ilerleyişini sürdürüyor. Ukrayna basınında yer alan haberde, Herson bölgesindeki Davydiv Brid, Starosillya, Novopetrivka, Dudçani yerleşim birimlerinin kontrolünün yeniden Ukrayna'ya geçtiği belirtildi. Harkiv bölgesinde de Bohuslavka köyünün Rus güçlerinden geri alındığı ifade edildi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, yaptığı açıklamada, eylülden bu yana sadece Harkiv'de 450'den fazla yerleşim biriminin Rus güçlerinden geri alındığını belirtmişti.

 

Kaynak: Daily Mirror
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...