Tgrt Haber

İngiliz basını Rus işgalinin boyutunu gözler önüne serdi! Volnovakha kenti haritadan silindi

13 Mart 2022 17:53 - Güncelleme : 13 Mart 2022 18:03
İngiliz basını Rus işgalinin boyutunu gözler önüne serdi! Volnovakha kenti haritadan silindi

Rus ordusunun Ukrayna topraklarına ait bombardıman yağmuruna tuttuğu Volnovakha kenti yerle bir oldu. 100 binden fazla kişiye ev sahipliği yapan kente ilişkin haber yayımlayan İngiliz basını Putin’in saldırılarına dikkat çekti.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sürerken ülkenin doğusunda yer alan Volnovakha kenti bombardıman altında kaldı. Bölge valisi Rus işgali ile kentin yok edildiğini duyurdu. Günlerce süren havadan ve karadan saldırılar ile kent tanınmayacak hale geldi.

KENT YERLE BİR OLDU

İngiliz basınından The Sunday Times’in yayımladığı ‘Putin, Ukrayna’nın kentini haritadan sildi' başlıklı haberde yaşanan gelişmeler duyuruldu. Stratejik öneme sahip olan kentin savaştan önce 100 binden fazla kişiye ev sahipliği yaptığı hatırlatılan haberde Donetsk Bölgesel Askeri İdaresi başkanı Pavlo Kyrylenko bölgedeki son durum hakkında açıklamalarda bulundu.

SİVİLLERİN ÇOĞU TAHLİYE EDİLDİ

Pavlo Kyrylenko, sivillerin çoğunun tahliye edildiğini ifade ederken “Volnovakha'nın artık var olmadığını söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

RUSYA'DAN TEHDİT GİBİ UYARI

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov, Moskova'nın Batı silahlarının Ukrayna'ya teslimatını 'meşru hedefler' olarak göreceğini söyledi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...