Tgrt Haber

İngiliz basınından korkutan nükleer iddiası: Putin 'ölü bölge' oluşturacak

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: The Mirror
29 Eylül 2022 23:30 - Güncelleme : 30 Eylül 2022 00:07
İngiliz basınından korkutan nükleer iddiası: Putin 'ölü bölge' oluşturacak

İngiliz basını, Rus lider Vladimir Putin'in ülkesinin toprak bütünlüğünün tehlikeye girmesi durumunda nükleer silahlara başvurabileceği tehdidinden sonra korkunç bir iddiayı ortaya attı. Putin'in Ukrayna sınırları içinde kontrol altında tuttuğu bölgenin batısına düzenlenecek taktik bir nükleer saldırı aracılığıyla bir tür 'ölü bölge' oluşturabileceği öne sürüldü.

Rus lider Vladimir Putin​'in ülkesinin toprak bütünlüğünün tehlikeye girmesi durumunda nükleer silahlara başvurabileceği tehdidinden sonra dünya tedirginlikle savaş bölgesinden gelen haberleri takip ediyor. Zelenskiy, Putin'in blöf yaptığını söylese de nükleer silah​ kullanması takdirinde dünya büyük bir felakete sürüklenecek. 

Rusya'nın, savaş halinde olduğu Ukrayna​'nın Donetsk​, Luhansk​, Zaporijya ve Herson bölgelerinde düzenlediği referandumun da yankıları devam ederken, Putin'in nükleer silah tehdidiyle iglili İngiliz basını korkutuçu bir iddiayı ortaya attı.

The Mirror'da da İngiliz ve Amerikan istihbarat örgütlerine dayandırılan bir haberde, Putin'in, savaşı kendi lehine çevirmek için nükleer bir saldırı hazırlığında olduğu iddia edildi. 

"ÖLÜ BÖLGE OLUŞTURABİLİR"

Gazeteye konuşan İngiliz güvenlik kaynakları, son Ukrayna taarruzu sonrası seçenekleri azalan Rusya'nın, ilhak referandumu yapılan dört bölgenin batısına bir taktik nükleer saldırı düzenleyebileceğini öne sürdü.

Habere göre Rusya, söz konusu bölgelerin batısına yönelik düzenleyeceği sınırlı bir nükleer saldırı ile Ukrayna ordusunun yaklaşmasını engellemek adına "radyasyonlu bölge" (ölü bölge) oluşturabilir. Haberde yer verilen diğer bir endişe kaynağı ise Rusya'nın deniz haberleşme kablolarını hedef alması.

 

Kaynak: The Mirror

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...