Tgrt Haber

İngiliz hükümetinde Gazze depremi! 8 Gölge Bakan istifa etti

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
16 Kasım 2023 06:30 - Güncelleme : 16 Kasım 2023 07:13
İngiliz hükümetinde Gazze depremi! 8 Gölge Bakan istifa etti

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi lideri Keir Starmer'ın, Gazze'de ateşkes çağrılarına kulak tıkaması sonrası, "ateşkes çağrısı" önergesinden yana oy kullanan 8 Gölge Bakan istifa etti.

İngiltere siyaseti Gazze​ konusunda büyük bir bölünme yaşıyor. Geçen hafta  Kralı 3. Charles'ın parlamentodaki konuşmasının ardından, İskoç Ulusal Partisi'nin (SNP) sunduğu "Gazze'de acil ateşkes​ çağrısı" yapan değişiklik önergesi görüşmelerinin ardından peş peşe istifalar geldi.

56 MİLLETVEKİLİNDEN ATEŞKES LEHİNDE OY

Önerge 125'e karşı 293 oyla reddedilirken ana muhalefet lideri Keir Starmer da ateşkesi reddeden bir tutum sergiledi. Bunun üzerine ateşkes çağrısı önergesini destekleyen 8 Gölge Bakan görevlerinden istifa etti. Ayrıca, İşçi Partili 56 milletvekili de Gazze'de ateşkes çağrısından yana oy kullandı.

Milletvekili İmran Hussain de muhalefet liderinin, İsrail-Filistin çatışmaları konusundaki açıklamaları ve Gazze'de ateşkes karşıtı söylemleri nedeniyle 8 Kasım'da "Çalışanlar İçin Yeni Anlaşmadan Sorumlu Gölge Bakanlık" görevini bıraktığını duyurmuştu.

STARMER'IN ÖNERGESİ DE KABUL GÖRMEDİ 

Öte yandan, Starmer dda Gazze'deki sivil kayıpların boyutuna ve insani aralara vurgu yapan ancak ateşkesi desteklemekten kaçınan bir değişiklik önergesi sundu. Bu önerge de 183'e karşı 290 oyla reddedildi. Böylelikle, İngiltere Parlamentosu ateşkes çağrısı yapan ve insani yardım için ara verilmesini isteyen önergelerin ikisini de reddettmiş oldu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...